Az angolok több mint 40 százaléka hisz a világbajnokság megnyerésében

Foci-vb 2018

2018.07.11. 10:13

Labdarúgó-vb 2018 - Anglia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Horvátországgal mérkőzik. 

A legutóbbi felmérés szerint az angoloknak most már több mint a 40 százaléka hisz abban, hogy az angol válogatott megnyeri az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

    A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov 1424 angol felnőtt körében elvégzett, kedden ismertetett vizsgálata kimutatta, hogy Gareth Southgate csapatának minden várakozást felülmúló eddigi sikeres szereplése nyomán immár az angolok több mint kétharmada figyeli a VB-közvetítéseket.

Június végén még csak 49 százalékuk, a múlt hét elején 53 százalékuk, a múlt hét végén 59 százalékuk, e hét elején viszont már 68 százalékuk mondta azt, hogy nézi a meccseket.

    Azoknak az aránya, akiket nem érdekel a világbajnokság, ugyanebben az időszakban 49 százalékról 30 százalékra csökkent.

    A teljes mintán belül 10 százalékról 33 százalékra nőtt azoknak a tábora, akik igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy véleményük szerint az angol válogatott megnyeri-e a vb-t, és 63 százalékról 31 százalékra csökkent azoké, akik ezt nem tartják valószínűnek.

    Azok körében azonban, akik most már rendszeresen nézik is a mérkőzéseket, 43 százalék nyilatkozott úgy, hogy szerinte Anglia világbajnokként tér haza az oroszországi tornáról, és mindössze 12 százalékuk nem hisz ebben.

    Anglia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Horvátországgal mérkőzik. 
    Az angol labdarúgó-válogatott 28 éve nem jutott el idáig világbajnokságokon - legutóbb 1990-ben játszott vb-elődöntőt, akkor végül a negyedik helyen zárt -, vb-t pedig egyszer nyert, 52 évvel ezelőtt, hazai környezetben, az 1966-os világbajnokságot ugyanis Angliában rendezték.

.