Labdarúgó NB I - Újpest-Mezőkövesd 1-1

Labdarúgó NB I

2018.08.18. 23:57

A vendég Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel az OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.


    OTP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
---------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Zsótér (89.), illetve Szalai (4.)
    piros lap: Szeles (45+2.)
    sárga lap: Szeles (44., 45+2.)

    Újpest FC:
    ----------
Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Balázs B. (Tischler, a szünetben) - Sankovic (Beridze, 68.), A. Diallo (Onovo, 68.) - Nwobodo, Zsótér, Burekovic - Novothny

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Dombó - Pillár, Silye, Szalai, Vadnai - Cseri (Mevongou, 93.), Szeles, Meshi, Tóth B. (Katanec, 85.) - Vajda, Drazic (Koszta, 90.)

    Szalai találatával már a negyedik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, amely a folytatásban védekezni kényszerült ugyan, de mivel az újpesti támadásokban nem volt átütőerő, Dombónak nem akadt sok dolga. A szünet előtti hajrában Szeles két szabálytalanságára is sárga lapot kapott, így létszámban megfogyatkoztak a mezőkövesdiek, akik Kuttor Attilát is elveszítették, mert Pintér Csaba játékvezető a lelátóra küldte a reklamáló vezetőedzőt.

   A második félidőben szerkezetet váltott az Újpest - Novothny mellé ékpárnak érkezett a hozzá hasonlóan erős fizikumú Tischler -, amely mezőnyfölénye ellenére kapura továbbra sem sok veszélyt jelentett. A vendégcsapat egy kontrát leszámítva meg sem próbálkozott a támadásokkal, kizárólag egygólos előnyét őrizte. A 89. percig sikerrel: akkor azonban Zsótér egyenlített.

    Az Újpest és a Mezőkövesd kilencedszer mérkőzött meg egymással, a hazai csapat továbbra is csak egyszer nyert: még az első találkozón 2013-ban a lila-fehérek 6-1-re. Azóta a további hat vendéggyőzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre. Ez a találkozó volt a Mezőkövesd századik fellépése az élvonalban.

.