Hirdetés

Torna világkupa - Foghíjas lesz a magyar csapat a világkupa versenyen

2018.09.20. 08:17

Két ígéretes tehetség sem indul a szombathelyi világkupa versenyen.

Hirdetés

Berki Krisztián, a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, valamint Dévai Boglárka, az ugrás Európa-bajnoka sem indul a tornászok péntektől vasárnapig tartó szombathelyi challenge világkupaversenyén.

 Berki vállát tavaly ősszel megműtötték, és mivel továbbra is a rehabilitációját végzi, még nem versenyezhet, de - a magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint - nézőként ott lesz az Arena Savariában. Ugyancsak kilátogat a vk-ra a szombathelyi Dévai, aki augusztusban Glasgow-ban aranyérmet nyert a kontinensviadalon, de kisebb sérülése miatt már a múlt hétvégi országos bajnokságon sem indult.
 

Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia

- mondta edzője, Rácz Gábor.

A 25 ezer euró (8 millió forint) összdíjazású vk-versenyen 24 ország 120 versenyzője indul. Tagja lesz a mezőnynek Kovács Zsófia, aki a tavalyi, kolozsvári Európa-bajnokságon egyéni összetettben második lett, idén azonban hasfalhúzódás miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, és csak a múlt hétvégi ob-n térhetett vissza. Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, minden nemzet az október 25-én kezdődő dohai világbajnokság jegyében versenyez majd Szombathelyen.
 

"Pontos információink lesznek arról, hogy ki milyen formában van. Kovács Zsófián kívül Böczögő Dorinára is nagyon kíváncsi vagyok" - nyilatkozta. Böczögő az országos bajnokságon megnyerte az egyéni összetettet, és a szerenkénti finálékban talajon és felemáskorláton is aranyérmes lett.
 

A verseny mindhárom nap 15 órakor kezdődik. Pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a döntőket rendezik. A katari világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét a szombathelyi világkupa után hirdetik ki a szövetségi kapitányok.

A magyar válogatott összeállítása a szombathelyi vk-versenyen:
férfiak: Vecsernyés Dávid, Kardos Botond, Ryan Macleod Sheppard, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs, Babos Ádám
nők: Kovács Zsófia, Böczögő Dorina, Péter Sára, Fehér Nóra, Csasztvan Lilla, Makra Noémi