Labdarúgó NB I - Helybenhagyta az MLSZ Király Gábor eltiltását

2019.03.26. 17:23

A kapus fellebbez.

Helybenhagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az élvonalban sereghajtó Haladás kapusa, Király Gábor három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását.

A szombathelyiek 108-szoros válogatott hálóőre március 16-án a listavezető Ferencváros elleni találkozó (2-0) hetvenedik percében, az első hazai gólt követően reklamált, hogy két FTC-játékos is lesen állt Lovrencsics Gergő lövésénél, egyikük - az ötösön, éppen a kapus előtt helyezkedő Fernando Gorriarán - pedig kifejezetten zavarta a védésben.
    

Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a magyar válogatottsági csúcstartónak, majd mivel tovább reklamált, kiállította. A televízió-felvételek segítségével később bebizonyosodott: Királynak igaza volt, valóban lesen álltak a hazai futballisták, és Szabó Zsolt egykori FIFA-játékvezető is elismerte: szabálytalan volt a találat. Az MLSZ fegyelmi bizottsága azért tiltotta el három bajnoki meccsre a kapust, mert a bírói jelentés szerint sértő kifejezést használt Karakó Ferencre, Király viszont úgy nyilatkozott, egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.
    

A Haladás honlapjának keddi beszámolója szerint a klub és Király is kérvényezte a személyes meghallgatást, amely kedden meg is történt, ám a háromtagú testület nem változtatta meg korábbi döntését, és helybenhagyta a hárommeccses eltiltást.

A 42 esztendős kapus az ítéletet követően jelezte: fellebbez. Ennek azonban nincs halasztó hatálya, így Király a szombati, Puskás Akadémia elleni mérkőzésen biztosan nem védhet

- számolt be a weboldal. Az MLSZ honlapja korábban felidézte: Királyt pályafutása során másodszor állították ki, az első piros lapot még 1995 szeptemberében, a BVSC elleni mérkőzésen kapta.

.