Férfi vízilabda Európa Kupa - Itt a magyar-horvát meccs eredménye

2019.04.07. 21:30

A spanyoloké a bronzérem és a világliga-indulás. A döntőt Magyarország-Horvátország játszotta.

A magyar férfi vízilabda válogatott nyerte az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjét: Märcz Tamás együttese a vasárnapi fináléban a házigazda világbajnoki címvédő horvátokat győzte le 10-8-ra. Aranyérmes a magyar válogatott.

A magyar csapat - amely a negyeddöntőben Montenegrót, a négy között pedig Olaszországot búcsúztatta - végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott, a tíz gólon nyolcan osztoztak, a legeredményesebb játékos Manhercz Krisztián volt három találattal, míg a mérkőzés legjobbjának a kapus Nagy Viktort választották.

Eredmények, döntő:
Magyarország-Horvátország 10-8 (2-2, 3-1, 3-2, 2-3)
----------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 3, Angyal D., Bátori, Kovács G., Vámos, Német, Erdélyi, Zalánki 1-1 

A magyar válogatott már a döntőbe jutásával kiharcolta, hogy júniusban ott legyen a belgrádi világliga szuperdöntőjében, amelynek győztese elsőként szerez kvótát a tokiói olimpiára.

Spanyolország végzett a harmadik helyen a férfi vízilabda Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjében, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 9-7-re legyőzte Olaszországot.

A spanyolok ezzel negyedik európai csapatként - a házigazda jogán induló szerbek, valamint az esti döntőt vívó magyar és horvát válogatott mellett - ott lehetnek júniusban a világliga belgrádi nyolcas szuperdöntőjében, melynek győztese elsőként kvótát szerez a tokiói olimpiára.

Eredmények:
bronzmérkőzés:

Spanyolország-Olaszország 9-7 (3-1, 0-2, 5-3, 1-1)
    

az 5. helyért:
Montenegró-Szerbia 16-14 (5-6, 5-2, 4-2, 2-4)
    

a 7. helyért:    
Görögország-Oroszország 15-14 (3-3, 5-4, 4-2, 3-5)
    
 

.