Bajnokok Ligája - Londonban vendégeskedik a Bayern München - Itt a keddi program

2019.09.30. 22:06

Bajnokok Ligája - Londonban vendégeskedik a Bayern München - ELŐZETES

A labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának keddi programjából a legutóbbi szezonban döntős Tottenham Hotspur és a Bayern München londoni összecsapása emelkedik ki.    

A két csapat több mint 35 év után találkozik egymással újra az európai kupaporondon: az UEFA Kupa 1983/84-es kiírásának harmadik fordulójában az angolok az 1-0-s idegenbeli vereségük után hazai környezetben 2-0-ra diadalmaskodtak, kiharcolva ezzel a továbbjutást.

Az első fordulóban a Bayern a Crvena zvezda felett aratott 3-0-s hazai sikerrel rajtolt, míg a Spurs Harry Kane és Lucas Moura góljaival hiába vezetett 2-0-ra az Olimpiakosz Pireusz vendégeként, végül be kellett érnie az egy ponttal.

A 13-szoros győztes Real Madrid saját közönsége előtt a belga Club Brugge ellen javíthat: Zinedine Zidane együttese a nyitókörben simán, 3-0-ra kapott ki a Paris Saint-Germain otthonában, egy esetleges újabb vereség pedig egy 1981 óta nem látott hármas negatív sorozatot jelentene a klub történetében. 

A C csoportban a Manchester City és a selejtezőben a Ferencvárost búcsúztató Dinamo Zagreb is fölényes győzelemmel kezdett, most a két gárda a szigetországban találkozik egymással. Az Atalanta felett aratott sikere ellenére óriási meglepetés lenne, ha a horvát csapat akár egyetlen pontot is szerezne az Etihad Stadionban.

A D jelű négyes két favoritja, az Atlético Madrid és a Juventus azt követően, hogy Spanyolországban egy látványos mérkőzésen 2-2-s döntetlent játszott egymással, most esélyesként lép pályára, előbbi a Lokomotiv Moszkva otthonában, utóbbi pedig otthon a Bayer Leverkusen ellen.

Az A, a B, a C és a D csoport második fordulós mérkőzéseivel folytatódik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája.

A keddi program:
A csoport:
Real Madrid (spanyol)-Club Brugge (belga) 18.55
Galatasaray (török) - Paris Saint-Germain (francia) 21.00

B csoport:
Tottenham Hotspur (angol)-Bayern München (német) 21.00
Crvena zvezda (szerb)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 21.00

C csoport:
Atalanta (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 18.55
Manchester City (angol)-Dinamo Zagreb (horvát) 21.00

D csoport:
Juventus (olasz)-Bayer Leverkusen (német) 21.00
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00

.