Úszó Bajnokok Sorozata - Két kínai állomás magyarokkal

2020.01.13. 20:35

Úszó Bajnokok Sorozata - A sorozatban jó néhány magyar is érdekelt lesz.

Ezen a héten Kínában két helyszínen - kedden és szerdán Sencsenben, majd a hétvégén Pekingben - négy versenynap alatt bonyolítják le a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) által életre hívott, idén második alkalommal sorra kerülő Úszó Bajnokok Sorozatát.

Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre a FINA hívja meg a sportág legjobbjait, a 41 férfi és 29 női versenyző összesen 59 olimpiai és 163 világbajnoki éremmel büszkélkedhet.

A sorozatban jó néhány magyar is érdekelt lesz, a férfiaknál sérülése után visszatér Kenderesi Tamás, valamint Telegdy Ádám és Kozma Dominik is medencébe ugrik, míg a nőknél a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka emelkedik ki a mezőnyből, de indul Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána és Késely Ajna is. Érdekesség, hogy előbbi három egymás ellen úszik majd - az orosz Szvetlan Csimrovával kiegészülve - 200 méter pillangón.

A nagymedencés viadalon nem rendeznek előfutamokat, számonként mindössze négyen indulnak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik 5 ezer dollárral gazdagodik.

.