Nemzetek Ligája - Vasárnap zárt kapuk mögött lesz a magyar-orosz mérkőzés

Labdarúgás

MTI

2020.09.05. 21:57

Csercseszov kompromisszumok nélküli meccsre számít.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya intenzív, és kompromisszumok nélküli mérkőzésre számít vasárnap, amikor csapata a magyar nemzeti együttes vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában, a Puskás Arénában.

"Nincsenek könnyű mérkőzéseink, vasárnap is intenzív, és kompromisszumok nélküli találkozó elé nézünk, különösen annak fényében, hogy a magyar válogatott nyerni tudott Törökországban. Jó meccsre számítok, az egyetlen negatívum, hogy nem lehetnek szurkolók a lelátókon" - mondta a szakvezető a szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A vasárnap 18 órakor kezdődő meccset - az összes többi Nemzetek Ligája-találkozóhoz hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt rendezik zárt kapuk mögött.

"Gyönyörű a stadion, nagyon emlékeztet minket a Luzsnyiki Stadionra, úgyhogy szinte otthon érezzük magunkat" - jegyezte meg.
 Csercseszov emlékeztetett rá, hogy a magyar és az orosz válogatott legutóbb 2017 júniusában találkozott egymással: a Groupama Arénában rendezett barátságos meccset a Konföderációs Kupára készülő vendégek nyerték 3-0-ra.
"A magyarok már akkor is jó csapatot alkottak" - szögezte le. A kapitány a vasárnapi taktikáról nem beszélt, mert elmondása szerint azt a játékosokkal is csak szombaton (ma) osztja meg a szakmai stáb.

Az orosz válogatott csütörtökön a szerbek 3-1-es legyőzésével kezdte a B-osztály küzdelmeit a Nemzetek Ligájában. A szakvezető közölte, egyelőre nem tudja, mennyit változtat a kezdőcsapatán, mert még nem tudták felmérni, hogy a legutóbbi meccs mennyit vett ki a játékosokból. Ennek megállapítása az orvosi stáb tagjainak feladata, az ő tanácsaik alapján döntenek majd, figyelembe véve az ellenfél várható összetételét.

Csercseszov külön kitért Szoboszlai Dominikra, aki emlékezetes szabadrúgás-góljával eldöntötte a csütörtök esti török-magyar mérkőzést (0-1) a Nemzetek Ligája első fordulójában. Mint mondta, nem csak a legutóbbi mérkőzésen látottak alapján ítéli meg a teljesítményét, hiszen rendszeresen nézi az osztrák élvonal mérkőzéseit, ugyanis játékosként szerepelt Ausztriában, ezért érdekli. A szabadrúgásból kapott gólok elkerülése érdekében külön felhívja futballistái figyelmét, hogy kevesebbet szabálytalankodjanak a tizenhatosuk előterében, a Red Bull Salzburg légiósát pedig szorosabban kell őrizniük az egész mérkőzés folyamán.

"Dzsudzsák Balázs és Nikolics Nemanja helyzete kíváncsivá tett. Előbbi most nincs a keretben, utóbbi igen. Mindkettőt nagyon jól ismerem, hiszen dolgoztam velük" - jegyezte meg Csercseszov.

Az orosz nemzeti együttes valamennyi tagja negatív koronavírus-tesztet szolgáltatott Budapestre indulása előtt. A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint mielőtt a magyar fővárosba repültek volna, a szbornaja tagjai újabb, "harmadik vizsgálaton estek át, és az eredmények azt igazolták, hogy mind a 26 játékos egészséges".

.