U21-es labdarúgó Eb - Magyarország elleni ötgólos győzelmével jutott tovább Hollandia

MTI

2021.03.30. 20:57

U21-es labdarúgó Eb - Magyarország elleni ötgólos győzelmével jutott tovább Hollandia.

Gera Zoltán együttese ezzel pont nélkül, csoportutolsóként zárta a tornát.
Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport: Hollandia-Magyarország 6-1 (1-0)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött v.: Sandro Schärer (svájci)
    gólszerzők: de Wit (42.), Boadu (47. - 11-esből), Gakpo (58., 70.), Botman (87.), Brobbey (89.), illetve Bolla (65. - 11-esből)
    sárga lap: Boadu (35.), Botman (64.), illetve Huszti (48.), Bárány (61.)

    Hollandia:
    ---------
Scherpen - Teze (Zeefuik a szünetben), Schuurs, Botman, Bakker (Malacia a szünetben) - Gakpo (Dilrosun 82.), Harroui, Kadioglu (Ekkelenkamp 82.) - Kluivert (Brobbey a szünetben), Boadu, de Wit

    Magyarország:
    -------------
Bese B. - Bolla, Varju, Mocsi, Huszti (Deutsch L. 52.) - Kata, Hinora (Csonka 52.) - Skribek (Szendrei 52.), Mezei (Palincsár 90.), Bukta - Bárány (Bíró B. 63.)

Eseménytelenül telt a találkozó első tíz perce, majd felpörögtek a csapatok és mindkét kapu előtt veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Negyedóra után fölénybe került a továbbjutásért küzdő Hollandia, elsősorban azért, mert a csoportkör után a tornát befejező magyar csapat nem tudott mit kezdeni agresszív letámadásukkal. A sorozatos holland helyzetek a szünet előtt értek góllá: a védők között kilépő Dani de Wit használta ki a ziccert.

Fordulás után a narancsmezesek azonnal növelték előnyüket Myron Boadu büntetőjével, majd alig tíz perc elteltével Cody Gakpo bombájával már hárommal vezettek. Bolla Bendegúz tizenegyesből szépített ugyan, de nem kellett sokat várni a negyedik holland gólra sem, ismét Gakpo volt eredményes. A hajrában Sven Botman és Brian Brobbey is betalált, ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.

További eredmény:
Németország-Románia 0-0

.