Hivatalos olimpiai sport lenne a karate

MTI

2022.02.04. 15:59

Az Egyesült Államok karateszövetségének az a célja, hogy a sportág bekerüljön a 2028-as Los Angeles-i olimpia hivatalos programjába.

A karatésok világszövetségének (WKF) és az Egyesült Államok karateszövetségének az a célja, hogy a sportág bekerüljön a 2028-as Los Angeles-i olimpia hivatalos programjába.

A videokonferencia keretében lezajlott megbeszélésekről beszámolva az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz oldal kiemelte, a felek az egyeztetett sportdiplomáciai lobbizást azután kezdték el, hogy a japán gyökerű küzdősport a tavaly nyári tokiói olimpián hivatalosan is bemutatkozhatott ugyan, ám a 2024-es párizsi ötkarikás játékok programjából már kimaradt.

A debütálást általános tetszés fogadta, s magyar szempontból is sikeres volt, hiszen Hárspataki Gábor bronzérmet harcolt ki küzdelmi kategóriában a japán fővárosban, a francia szervezők azonban nem tűzték műsorra a karatét, más sportágakat részesítve előnyben.

"Minden erőnkkel azon leszünk, és azért munkálkodunk, hogy a karate bekerüljön az LA 2028 programjába" - jelentette ki az USA Karate vezetőivel folytatott egyeztetések után Antonio Espinós, a WKF elnöke.

.