Fociban a harmadik legjobb az országban a Vas megyei kormányhivatal

2013.09.17. 14:11

Hajdú-Bihart például 8:0-ra verték, de a győriekkel nem boldogultak.

A Vas Megyei Kormányhivatal együttese harmadik helyen végzett a húsz magyarországi kormányhivatal második labdarúgó tornáján a Vasas SC Fáy utcai sporttelepén.

Szeptember 14-én második alkalommal rendezték meg Budapesten a Kormányhivatalok Focitornáját, ahol mind a húsz kormányhivatal képviseltette magát. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a sportolókat, egész délelőtt szakadt az eső.

Idén a program fővédnöke dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott volt. A csapatok maximum 10 főből állhattak, a játékidő pedig 2x10 percig tartott. A négy műfüves pályán ötös csoportokban zajlottak a küzdelmek.

A dobogós csapatok
A dobogós csapatok
Katt a képre a nagyításhoz!

A Vas Megyei Kormányhivatal kiütéses győzelemmel kezdte a napot, Hajdú-Bihart 8:0-ra verték, majd a csongrádiaktól 2:1-re kikaptak. Izgalmas mérkőzésen a Bács-Kiskun megyeiket 2:1-re múlták felül a vasi kormánytisztviselők, a csoportkör zárásaként pedig a Zala megyével játszott gól nélküli döntetlen a második helyet és a legjobb nyolcba kerülést jelentette a vasi focistáknak.

A negyeddöntőben - ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek - a Vas Megyei Kormányhivatal labdarúgói a roppant erős és rutinos Békés megyeiket 2:1-re győzték le.

Vargyas Attila (feketében) győri ellenfelével küzd
Vargyas Attila (feketében) győri ellenfelével küzd


A döntőbe jutásért a több mint két éve együtt játszó győriekkel csaptak össze a vasiak, az ellenfél húsz másodperccel a találkozó lefújása előtt mentette 1:1-re a meccset. Következtek a hetesek, a büntetőpárbajt a Győr-Moson-Sopron megyeiek 3:2-re megnyerték, így következett a bronzmeccs.

A vasi kormányhivatal munkatársai 2:1-re győztek a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek ellen, így a dobogó harmadik fokára állhattak.

Az idei nyertes a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal együttese lett, megelőzve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal focistáit.

A Vas Megye Kormányhivatal bronzérmes csapata: Boroznai Zsolt, Bolla Attila, Kiss Gábor, Ligeti Zoltán, Musits Dezső, dr. Németh Kornél, Sövegjártó Máté, Takács Gábor, Tuboly László, Vargyas Attila



 

.