XI. Claudius kupa – rekord számú résztvevő, vasi sikerekkel

2013.12.17. 08:03

A hétvégén 26 úszóegyesület 300 versenyzője mérte össze  tudását a nagy hagyományokkal rendelkező Claudius kupa úszóversenyen.

Számos korosztályos rekord dőlt meg, a Szombathelyi Vízmű SC versenyzői nagy versenyben összetettben a második helyet tudták megszerezni.

„Rendkívül fontos verseny volt számunkra, több szempont miatt is,-- mondta el Karvalics Péter, a szombathelyiek vezetőedzője. Immár régiós válogatottként indult több versenyzőnk, vannak, akiknek fő cél a 2017-es ifjúsági világbajnokság, míg ketten, Fabríczius László és Barta Márton, az olimpiai keretbe is bekerültek.” A legmodernebb technikával ellátott versenyen élőben követhették nyomon az érdeklődők a közvetítést.

„Fantasztikus lehetőséget kaptak a legfiatalabb sportolóink is a bizonyításra jelentős közönség, és az utánpótlásért felelős szakmai gárda előtt” – fűzte hozzá Szummer Tamás, a Vízmű SC legkisebb versenyzőit oktató trénere.

A tizenöt arany-, tizennégy ezüst- és tizenkettő bronzérem rendkívüli teljesítmény.
Barta Márton öt aranyéremmel tűnt ki a mezőnyből, egyúttal korosztálya legeredményesebb versenyzője is volt. Négy első hellyel gazdagította már jelentős éremgyűjteményét Imre Milán (a végső összesítésnél a korosztályos második helyen végzett).

Négy aranyérmet gyűjtött be Barta Hanna is, aki összetettben szintén az értékes második helyet szerezte meg. Sikeresen szerepelt továbbá Fabríczius László, aki 200 méter háton diadalmaskodott, óriási egyéni csúccsal, valamint Molnár Marcell 200 méter vegyesen nem talált a korosztályában legyőzőre, s végül összetettben a másodiknak és harmadiknak járó kupát vehették át.

34 versenyző indult Szombathelyről, és szinte nem volt olyan sportoló, aki ne úszott volna egyéni csúcsot. Nagyszerűen szerepelt Gyűrűs Hanna – aki számos ranglista első helyet tudhat magáénak a 2004-ben születettek között, akárcsak Horváth Lilla, aki az egy évvel fiatalabbaknál lett több számban is országos ranglista-vezető.

Dobogóra állhatott Dobos Dorina és Dancsecs Boglárka. A régióválogatottak közül Gönczöl Mátyás, Hetyei Erik, Török Gergely munkáját lehet a leginkább kiemelni, míg Bilák Máté és Imre Bálint betegség miatt nem tudott részt venni.

.