Hirdetés

Százötven hajléktalanon segített egy uniós program

2012.03.22. 16:17

Százötven hajléktalan szerezhetett szakmát, dolgozhat és költözhetett albérletbe a Nyugat-Dunántúlon egy, az Európai Unió által is támogatott sikeres projektnek köszönhetően.

Hirdetés

Százötven hajléktalan szerezhetett szakmát, dolgozhat és költözhetett albérletbe a Nyugat-Dunántúlon egy, az Európai Unió által is támogatott sikeres projektnek köszönhetően - tájékoztatta a projektmenedzser az MTI-t csütörtökön.

Gergely-Durai Tímea közölte: a szombathelyi Savaria Rehab Team négy konzorciumi partnerrel összefogva pályázott az Új Széchenyi Terv keretében, és a társadalmi megújulás operatív program forrásaiból nyert el 210 millió forintos támogatást.
Hozzáfűzte: a régió négy nagyvárosában, Szombathely mellett Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Nagykanizsán igyekeztek összetett módon segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű embereken.

Elmondta: a programba bevont 150 hajléktalan közül 104-en találtak munkát, közülük 82-en ma is dolgoznak.

Gergely-Durai Tímea hozzátette: a két évvel ezelőtt elindult és a napokban lezárult szakképzéssel összekapcsolt programban a hajléktalanok hat, például szobafestő-, illetve gépkezelői szakma közül választhattak; 90-en szereztek OKJ-s szakképesítést, 73 embernek pedig a lakhatását oldották meg albérleti támogatással.

A program részeként elkészült egy olyan speciális tananyag is amely más, hasonló projektek számára nyújthat segítséget.
 

.