Hirdetés

Átadták Szelestén a Dunántúl legmodernebb takarmánykeverő üzemét

2015.10.19. 07:20

Egymilliárd forintos beruházással készült el.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forintos beruházással elkészült az ország egyik legkorszerűbb és legnagyobb kapacitású takarmánykeverő üzeme a Vas megyei Szelestén - közölte az UBM-cégcsoport vezetősége az MTI-vel.

Varga Ákos, az UBM Trade igazgatósági elnöke tájékoztatása szerint a pilisvörösvári székhelyű, száz százalékban magyar tulajdonú UBM szelestei takarmánygyára négy állatfaj számára 40 féle takarmányt tud előállítani, óránkénti kapacitása 30 tonna, éves szinten pedig teljesítménye eléri a 168 ezer tonnát.

Szavai szerint a szelestei beruházással tovább erősítették pozíciójukat a hazai takarmánypiacon.

Emlékeztetett: a cégcsoport érdekeltségébe tartozik egy környei takarmányüzem és egy szójabab-feldolgozó üzem, ahol szarvasmarhák számára gyártanak Európában egyedülálló technológiai megoldásokkal bendővédett takarmány alapanyagot Soypreme márkanévvel.

Fotó: mezogazdasag.hu

Varga Ákos ismertette, hogy az UBM-cégcsoport három fő üzletága jelenleg a fehérjekereskedelem, a gabonakereskedelem, és a takarmányüzletág. A vállalat 1996-ban kezdte meg működését, mint szójadara-importőr, 2000-től pedig a behozatal 30 százalékát bonyolítja, így ezen a területen a legnagyobb. Gabonakereskedelemmel 1998 óta foglalkoznak, a takarmányalapanyag-kereskedelmet pedig 2001-ben kezdte meg a vállalat. A takarmánygyártás és -kereskedelem mellett komplex szolgáltatást nyújt a cégcsoport, így támogatják partnereiket.

A három fő üzletág éves szinten több mint 1 millió tonna árut mozgat meg, mindegyik dinamikusan növekszik - tette hozzá.

Varga Ákos hangsúlyozta: cégcsoportjuk kezdettől nagy figyelmet fordít a folyamatos innovációra, kutatás-fejlesztésre, kiemelten foglalkoznak az ágazat leginnovatívabb termékeinek forgalmazásával.

Jelezte, az UBM-csoport hosszú távú célja, hogy magyarországi pozíciójuk megtartása mellett Románia, Szerbia, Szlovákia, és Horvátország piacára is kilépjenek.

Az igazgatósági elnök a csoport cégeinek árbevételéről, a nyereségadatokról üzleti okokra hivatkozva nem kívánt tájékoztatást adni. Az UBM-csoport jelenleg összesen 180 embert foglalkoztat.

A Dunántúl legmodernebb takarmánykeverője megfelel a QS akkreditált minőségbiztosítási rendszernek. Varga Ákos a megnyitón egyebek mellett azt mondta, az UBM-nél nagy figyelmet fordítunk az innovációra, lehetőséget teremtünk az értékteremtő alkotásra - a szelestei üzem is ennek a törekvésünknek az eredménye.

Az UBM Magyarország legnagyobb takarmány alapanyag kereskedő cége és meghatározó takarmánygyártó. A portfolió folyamatosan bővül, a kereskedelem és gyártás mellett komplex szaktanácsadással is támogatják partnereik sikereit, ma már jelen vannak az állategészségügyben is. A cég többek között a Hypor sertés genetikai termékek kizárólagos értékesítését látja el a magyar piacon. A több szakmai díjjal kitüntetett cégcsoport kiemelten foglalkozik az ágazat leginnovatívabb termékeinek forgalmazásával és a K+F területtel.

(mezogazdasag.hu)

gazdaságSzeleste