Szemétszedési akció egy tisztább Szombathelyért (frissítve)

2011.04.27. 15:50

Zavarja, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy tegyen ellene! Szombat, 10 óra, Csónakázó tó, szemétszedés. Mi is ott leszünk.

Hirdetés

Zavarja, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy tegyen ellene! Szombat, Csónakázó tó, szemétszedés. Mi ott leszünk.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottsága, valamint a Szépítő Egyesület az Önkéntes Centrum együttműködésében „Tiszta Városunkért” címmel figyelemfelhívó hulladékgyűjtési akciót szervez.

A program során a Csónakázó tó környékét tisztítják meg önkéntesek segítségével, akik között városunk politikusai is képviseltetik magukat. Az eseményen az ALON munkatársai is besegítenek.

Az eseményen, amely 2011. április 30-án 10 órakor lesz, önkéntes toborzót is tartanak.

A szervezők a szemétszedéshez zsákokat és kesztyűket biztosítanak.

A Vas Megyei Önkéntes Centrum az Önkéntesen a Tiszta Magyarországért „TEszedd” akcióban is részt vesz. Az országos program helyi koordináló szervezeteként szeretnék, ha az akcióhoz Szombathelyen csatlakozna a legtöbb önkéntes az országban.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának dolgozói is részt vesznek az akcióban 8-12 óráig.

Az önkormányzat által takarításra ajánlott területek:

- vízfolyások medrei
- kilátó környéke
- csatlakozó földutak
- Újvilág utcai erdősáv
- Parkerdő,
- közvetlen lakótelepi lakókörnyezet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a városvezetők és a hivatal dolgozói is csatlakoznak a kezdeményezéshez: 9 órától a Potyondi árkot teszik rendbe.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek becslése szerint több mint 20 ezer illegális szemétlerakó hely található hazánkban.

A regisztráció a programhoz a www.teszedd.hu weboldalon tehető meg.