Hirdetés

A csődtörvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségűvé minősítette a kormány a szentgotthárdi fürdőt

2014.01.10. 20:59

Hirdetés

A kormány a csődeljárásról és a felszámolásról szóló törvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette  a Gotthárd-Therm Fürdő és Idegenforgalmi Szolgáltató Kft.-t és a WEST UNION INVEST Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t - a kormányrendeletek a pénteki Magyar Közlönyben jelentek meg.

    A WEST UNION INVEST Kft. székhelye a Budai Várban lévő Úri utcában található. A 2004-ben alapított cég jegyzett tőkéje 577 millió forint, a cégjegyzésre pedig Princz Gábor jogosult.

    A Gotthárd-Therm Fürdő és Idegenforgalmi Szolgáltató Kft. székhelye - a cégbejegyzési adatok szerint - Szentgotthárdon van. Jegyzett tőkéje a legutolsó, 2013. januári adat szerint szerint 140,2 millió forint. A társaság tulajdonosa a 2012. június 29-i bejegyzés alapján Szentgotthárd Város Önkormányzata.

    A céginformációban a legutolsó, 2011. december végi adatok szerint 343,72 millió forint nettó árbevétel mellett 230,58 millió forint vesztesége volt a társaságnak.

     A WEST UNION INVEST ellen számos végrehajtási eljárás indult.
    A társaság 2012. végi mérlegében 377,9 millió forint nettó árbevétel mellett 247,32 millió forint veszteség szerepel. A tulajdonosa az Unioninvest Befektetési Zrt.

    Az Unioninvest Zrt. 2005 őszén alakult, a jegyzett tőkéje azóta 200 millió forint. Ennek a társaságnak a cégjegyzésére is Princz Gábor jogosult.    

    A cég tulajdonosa a Rufinus B Kft.

    Az Unioninvest a céginformációban fellelhető mérlegek szerint az utóbbi években nem folytatott gazdasági tevékenységet.
.