Megválaszolta a Csónakázótóval kapcsolatos kérdéseinket a polgármesteri hivatal

2016.04.19. 15:15

Mennyire ment tönkre a tó környéke az elmúlt hónapokban?

 

Az elmúlt héten térképeztük fel a Csónakázótó környékét, nevezetesen a kültéri fitneszparkot, a futásra is alkalmas sétányt, valamint szemügyre vettük a szigeten található nagy népszerűségnek örvendő napozóágyakat, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen állapotban vannak.

Fotós sétánk nem titkolt célja az volt, hogy az elhasználódás nyomait keressük.

A látottak alapján kérdéseket tettünk fel a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjének, és azt ígértük, amint a válaszok megérkeznek, megosztjuk őket olvasóinkkal. 

Ma (kedden) ez meg is történt.

Kültéri fitneszpark

Mit tapasztaltunk?

Az egyik elem alatt kikopott a puha, rugalmas gumis réteg. 

Válasz

A park üzemeltetője, a Szompark már észlelte a problémát, és jelezte is a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának, amely elvégezteti a javítást a kivitelezővel. A javításra vonatkozó már megtörtént az árajánlat kérése.

A fitnesz eszközökön többször előfordult már szándékos rongálás, ezeket fenntartóként a Szompark javítja.

Sétány

Mit tapasztaltunk?

A futók számára leterített zúzott kő réteg több helyen már csak nyomokban található meg.

Válasz

A Csónakázótó körül és a szigeten található sétány burkolatának legfelső kopó rétegébe két cm vastag 2/4-es szemcseméretű dolomit zúzalékréteget terítettek. Bár tömörítést kapott ez a réteg is, de mivel nullás anyagot nem tartalmaz, nem tud igazán betömörödni, gördülő burkolatként van jelen.

Az állandó használat során ez a réteg bizonyos nyomvonalakban folyamatosan kopik (elgördül), más részeken (főként a szegélyek mentén, padok alatt) pedig felgyűlik. Ezt a problémát munkanapokon gereblyézéssel javítja a Szompark.

A féléves használat során kopás és egyéb fogyás miatt kialakult zúzalékhiányok pótlására 2015. december 16-18. között közel tíz köbméter 2/4-es osztályozott dolomit zúzalékot terítettek el a sétány felületén.

Napozóágyak

Mit tapasztaltunk?

A festék kopott, a rögzítések engednek. 

Válasz

A kivitelezőnek egyrészt jótállási kötelezettsége van a kivitelezés okán keletkezett meghibásodásokra. Másrészt ötéves karbantartási szerződés alapján a rongálásból és az elhasználódásból eredő meghibásodásokat ki kell javítania.

.