Mennyire ment tönkre a szombathelyi Csónakázótó környéke az elmúlt hónapokban?

2016.04.13. 18:43

A fitneszparkot, a sétányt és a napozóágyakat néztük meg alaposan.

Szerdán délelőtt a terület három pontján néztünk körül: a kültéri fitneszparknál, a tó körüli "futópályán", illetve a szigeten, a napozóágyaknál.

A legrégebben - szinte pontosan két évvel ezelőtt - átadott fitneszparknál kezdtünk.

A park gyorsan népszerű lett, rengetegen használták és használják, ennek ellenére majdnem rendben van; úgy tűnik, mindenki vigyáz rá, illetve rendszeresen karbantartják, vagy mindkét állítás igaz.

Csupán az egyik elem alatt kopott ki a puha, rugalmas gumis réteg. Nem tudjuk, mióta van ez így.

A sétányon viszont nagyobb hiányosságokat tapasztaltunk: a futók számára leterített zúzott kő réteg több helyen már csak nyomokban található meg.

Nem használtuk még futásra a sétányt, így nem vagyunk tisztában azzal, hogy ez mennyit von le a sportolás élményéből, de hogy nem tesz hozzá, az biztos. Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy milyen gyakran kell újraszórni a kavicsot, illetve hogy ez eddig megtörtént-e valamikor.

Végül a napozóágyak következtek, amelyeket azért néztünk meg alaposabban, mert ezekkel már azelőtt is gondok voltak, hogy tavaly augusztus végén végleg átadták a beruházást: elkészültük után néhány héttel, nyár közepén kopni kezdett a festés, a deszkák megrepedeztek és több helyen a rögzítések sem bizonyultak tartósnak.

Az akkori hibákat kijavították, de a helyzet jelenleg szinte ugyanaz.

Annyiban más, hogy mostanra sokkal kopottabbak lettek a napozóágyak, és csupán egyetlen olyat találtunk, amely viszonylag jól bírta a strapát (előbbi képünkön az első).

Hiszen itt van például ez.

És ugyanaz az ágy előlről - nem csak kopott és esik szét, de láthatóan vetemedik is a fa.  

Ennek a már utóbarkácsolt rögzítésnek kellene masszívan tartania.

Mondhatni, az, ami az alábbi fotón látható, csak a kisebbik baj.

Az is, hogy ez a léc lyukas.

Itt-ott kibújik egy szeg is.

Nem, ez már régen nem az első napozóágy. 

Mutatjuk a következőt.

Majd egy újabbat.

A látottakkal kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjének, de egyelőre nem érkeztek meg a válaszok. Amint ez megtörténik, közreadjuk őket.

(A válaszokat ide kattintva olvashatják.)

.