Újabb kamerákkal bővült a szombathelyi közterületi megfigyelő rendszer

2014.12.18. 12:36

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere ma átadta a közterületi kamerarendszer újabb kameráit - közölte lapunkkal Angyal László, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A Szűrcsapó utca 2-4. társas üzletházban, valamint az üzletház mellett található üzletek működésével kapcsolatban 2014. első félévében nagyon sok lakossági észrevétel érkezett a körzet képviselőjéhez, Horváth Csabához. A képviselő megkeresésére a szombathelyi  közterület felügyelet fokozottan ellenőrizte a Szűrcsapó utca 2-4. társas üzletházban, valamint az üzletház mellett található üzlet környékét.

A szabálysértések megszüntetése, a közbiztonság, és a környéken lakók biztonságérzetének növelése érdekében Horváth Csaba kezdeményezte az üzletház környékén térfigyelő kamerák kihelyezését. A Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság határozata alapján 1,3 millió Ft állt rendelkezésre a térfigyelő kamerák kihelyezésére. Az idén kialakított közterületi megfigyelő rendszerhez további 1 db mozgatható és 2 db fix térfigyelő kamerát helyeztek el a szakemberek a helyszínen.

A Szűrcsapó utca 2-4. társas üzletház építészeti kialakítása nem teszi lehetővé, hogy az üzletház teljes területe ellenőrizhető legyen az 1 db mozgatható és 2 db fix térfigyelő kamerával. Az üzletház egész területének térfigyelő kamerákkal történő megfigyelhetőségének érdekében a társas üzletház tulajdonosainak beruházásából 3 db fix térfigyelő kamerát szereltek fel, ami az üzletházban elhelyezett térfigyelő rendszer részét képezi. Fentieken túl az Anita presszó tulajdonosa 2 db fix térfigyelő kamerát vásárolt, ami szintén az üzletházban elhelyezett térfigyelő rendszer részét képezi.

A Szűrcsapó utca 2-4. társas üzletházban működő térfigyelő kamerarendszer 1 db mozgatható és 7 db fix térfigyelő kamerából, 1 db hangszórópárból, és 1 db átjátszó állomásból áll. Az átjátszó állomást a Szűrcsapó utca 8. szám alatti társasház közgyűlésének jóváhagyásával, a társasház tetőszerkezetén helyezték el.

A SZOMPARK Kft. a zöldnövényzet karbantartásával segítette elő a térfigyelő kamerák által megfigyelhető területek növelését.

.