Szombathelyi képzőközpont: Mire ment el 135 millió forint?

2014.07.14. 14:58

„Jó irányba megy a város, ezt az utat kell folytatnunk” – hangzott el.

Folyamatosak a fejlesztések a Savaria Szakképzés-fejlesztési és Felnőttképző Központnál (az egykori TISZK-nél).

Puskás Tivadar polgármester és Bálint András, a központ ügyvezetője sajtótájékoztatón számolt be a szombathelyi munkaerő-piaci helyzetről.

A városvezető emlékeztetett: a jelenlegi városvezetés 2010-ben 1700 új munkahely létesítését tűzte ki célul. A nagyvállalatoknál 2011-től mostanáig körülbelül 2000 álláshely létesült, a kisebb cégeket is beleszámolva ez szám 2500–2800 között van.

Szombathelyi képzőközpont

Puskás úgy folytatta: ahhoz, hogy a városban létesülő új munkahelyeket be lehessen tölteni, elengedhetetlen a szakképzés, hiszen a cégek képzett, illetve magasan kvalifikált szakemberek számára kínálnak állásokat.

Szombathelyi képzőközpont

A nagyrészt városi tulajdonú Savaria Szakképzés-fejlesztési és Felnőttképző Központ a helyi duális középfokú képzés, valamint a 2015-ben induló felsőfokú gépészmérnök képzés alapjául szolgálhat.

Szombathelyi képzőközpont

Az intézmény jelenleg egyebek mellett hiányszakmákban is képez fiatalokat, legyen szó forgácsoló, csőhálózat szerelő vagy éppen hegesztő képzésről.

Jelenleg Szombathelyen aki dolgozni akar, az talál magának állást – hangsúlyozta Puskás Tivadar, utalva arra, hogy a városban öt százalék alatti a munkanélküliség.

Szombathelyi képzőközpont

Bálint Andrástól megtudtuk, közel 135 millió forintos beruházással, s további folyamatos fejlesztésekkel egy olyan új képzőhely létesült a városban, amely rugalmasan képes reagálni a munkaerőpiac kihívásaira, az iskolarendszerű szakképzéstől vagy az álláskeresők átképzéséig.

.