Harc a menyasszonyért: Negyedszer rendeztek városi gólyaavatót Szombathelyen

2015.02.28. 22:05

Négy középiskola kilencedikesei mérkőztek meg egymással.

A szombathelyi diákönkormányzat 2015-ben is megrendezte legnagyobb programját, a városi gólyaavatót. Négy középiskola (a Bolyai végül nem vett részt a rendezvényen) kilencedik évfolyamos tanulói mérkőznek meg egymással a vándorkupáért.

Ezek:

  • Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium
  • Nagy Lajos Gimnázium
  • Kanizsai Dorottya Gimnázium
  • Savaria Szakképző Iskola

A városi gólyaavató hagyománya 2012-ben kezdődött az AGORA Művelődési és Sportházban. Az évek során a szervezők célja ugyanaz maradt: összehozni Szombathely diákjait egy délutánra, amikor kulturált keretek között szórakozhatnak, izgalmas kihívásokban mérhetik össze tudásukat, valamint új barátságokat is köthetnek.

Az idei év legnagyobb újdonsága a helyszín, hiszen az MSH felújítása miatt a gólyaavatónak ezúttal az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola adott otthont.

A versenyre való készülődés rendkívül pozitívan hat az osztályközösségekre, hiszen a diákok megtapasztalják a csapatmunka szépségét és nehézségeit egyaránt, s ennek a tapasztalatnak gyakran vehetik majd hasznát középiskolai éveik során. Végül, de nem utolsó sorban fontos megemlíteni, hogy a diákok a rendezvény során nem csak hasznos ismeretekkel, hanem maradandó élménnyel is gazdagodhatnak.

A programot a szervezők minden eddigi alkalommal fellépők meghívásával színesítik. Ezúttal a Movement Academy táncprodukcióját, valamint Nagy Jonathan bűvész műsorát láthatták a résztvevők.

Az elmúlt évek gólyaavatói változatos témákat vonultattak fel. Idén a diákönkormányzat úgy döntött, egy hatalmas lagzit emel a rendezvény középpontjába. Mind a négy csapat kiállított egy kérőt, és egész este az volt a fő céljuk, hogy az ő vőlegényjelöltjük nyerje el a diákönkormányzat gyönyörű menyasszonyának kezét.

Amikor nem sokkal nyolc óra után eljöttünk a gólyaavatóról, még javában tartott a versengés. De amint megtudjuk, idén melyik intézmény csapata nyerte a vándorkupát, frissítjük vele cikkünket.

Galéria

.