Büntetőfeljelentés a szombathelyi adatkérési ügyben

2014.12.09. 11:49

Úgy tudjuk, a jegyző és az egyik osztályvezető az érintett.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a novemberi közgyűlés egyik botrányszagú témája az úgynevezett híváslistaügy volt.

Czeglédy Csaba és Ipkovich György szocialista politikusok arról számoltak be, hogy tudomásuk szerint – és ezt azóta sem cáfolta senki – a város jegyzője az önkormányzat mobilszolgáltatójához fordult, hogy adják ki a városháza kb. 30 dolgozójának – köztük osztályvezetőknek - a hívásadatait, a ki és bemenő telefonszámokat és sms-üzeneteket.

Gaál RóbertAz ellenzék szerette volna egy vizsgálóbizottság segítségével kideríteni, hogy történt, de a városvezetőség úgy döntött, hogy belső vizsgálat segítségével derítik ki, hogy mi történt.

Nos, a vizsgálat a tegnapi napon lezárult. Hogy pontosan mit is állapított meg a vizsgálat, azt egyelőre nem tudjuk, mindenesetre Angyal László, a városháza kommunikációs vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy Puskás Tivadar büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A mai napon kiadott sajtóközlemény nem említ neveket, de lapunk információi szerint Gaál Róbert jegyző (a fotón) és egy városházi osztályvezető érintett a feljelentésben.

Úgy tudjuk, az adatkérési ügyet tárgyalja majd a december 15-i szombathelyi közgyűlés.

A mai nap kiadott önkormányzati közlemény

2014. november 20-án dr. Puskás Tivadar polgármester tudomást szerzett arról, hogy a Polgármesteri Hivatal több dolgozója mobiltelefonos adatainak megszerzésére kísérlet történt. Szombathely polgármestere azonnal leállította az adatkérést, és vizsgálatot rendelt el.

A köztisztviselők telefonhasználatára vonatkozó adatigényléssel kapcsolatos vizsgálat 2014. december 8-án lezárult.

A vizsgálati jelentés alapján Szombathely polgármestere a mai napon büntetőfeljelentést tett.

.