Lomtalanítási időpontok 2016-ban Szombathelyen

2016.03.14. 08:57

Az elektronikai hulladékoktól és a többi lomtól is megszabadulhatunk. 

Az elektronikai hulladékoktól és a többi lomtól is megszabadulhatunk.

Archív


Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya a SZOMHULL Nonprofit Kft., szervezésében két időpontban lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez Szombathelyen, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

Az első e-hulladékgyűjtés ideje:

 2016. március 19-én (szombaton)  08:00 - 13:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

 • Kiskar, Bürü utca sarkán lévő parkoló
 • Mikes Kelemen, Károlyi Antal utca végén található régi buszforduló
 • Körmendi úti Hulladékkezelő telep 06:00-14:00-ig
 • Bogáti út, Kastélynál található buszforduló

 

A második e-hulladékgyűjtés ideje:

2016. április 02-án (szombaton) 08:00 - 13:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

 • Stromfeld lakótelep Verseny utca, LIDL mögötti parkoló
 • Oladi ÁMK Teleki Blanka Középiskola és Szakiskola Kodály Zoltán úti parkoló
 • Zanati út, Pálya út sarkán lévő parkoló

 

A leadható elektronikai berendezések:

 • Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, videomagnó, DVD-lejátszó, rádió, magnó, CD-lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.
 • Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.
 • Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, iratmegsemmisítő, diktafon.
 • Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó stb.
 • Játékok, szabadidős és sportfelszerelések.

Fontos! Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre a hulladékgyűjtő mellé, elkerülve ezáltal a berendezések fosztogatását, illetve környezetük szennyezését.

Az elektronikai hulladék csak ép állapotban adható le a gyűjtőpontokon.


Lomtalanítás

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tavaszi lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. Az előző évhez hasonló módon, idén is hat körzetben történik a gyűjtés.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.). A város lakóterületét tehát hat részre osztva, hat szombati napon történik a gyűjtés.

Az első nap 2016. április 2., a terület pedig: a Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szt. Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).

A második nap 2016. április 9., a terület pedig: Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits ltp., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).

A harmadik nap 2016. április 16., a terület pedig: a Szt. Márton u. és Thököly I. utcáktól délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola ltp., KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).

A negyedik nap 2016. április 23., a terület pedig: a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).

Az ötödik nap 2016. április 30., a terület pedig: a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.

A hatodik nap 2016. május 7., a terület pedig: A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

Az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, ezért ezeket nem szállítják el:

 • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)
 • állati tetem,
 • trágya,
 • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
 • építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),
 • lapátos hulladék,
 • gumiabroncs,
 • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
 • elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékok az autóalkatrész kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban.

Lim-lomot az akció napján reggel 7-ig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

Kérjük, hogy a lim-lom szelektált kirakásával (külön rakva pl. fém, fa, karton stb.), és a papírból készült termékek (újság, kartondoboz stb.) kötegelésével segítsék munkánkat. Bővebb felvilágosítás az 314-575-ös telefonon kérhető.

A lim-lom akció a lakosságra vonatkozik, intézményekre, vállalkozásokra, kereskedelmi egységekre nem.

Forrás: Szomhull

.