Hirdetés

Locsolással hűtik Szombathely utcáit a hőségben

2015.07.17. 19:51

Alkalmanként 18-20 ezer liter víz kerül az utakra.

Hirdetés

A nyári melegben nem csak az emberek, hanem a közutak hűtéséről is gondoskodni kell. A körülbelül egy héttel ezelőtti kánikula idején többen is láthatták, amint a SZOVA Zrt. autói vízzel locsolják az aszfaltot Szombathely utcáin. Megkérdeztük, mi ez az egész:

"A közutak vízzel való locsolását az önkormányzat megrendelésére végzi a SZOVA Zrt". - válaszolta megkeresésünkre Potyondi Nikolett, a cég kommunikációs referense.

Locsolással hűtik Szombathely utcáit a hőségben

A város általában érvényben lévő hőségriadó ideje alatt és hosszan tartó kánikula esetén szokta megrendelni az aszfalt hűtését a társaságtól - tudtuk meg.

Potyondi Nikolett szerint a belvárostól haladva a forgalmas útszakaszokat locsolják meg ilyenkor a kora reggeli vagy a késő esti órákban, és átlagosan 18.000-20.000 liter víz kerül az utakra. "Egy nyáron 10-20 nap között mozog az a szám, ahányszor locsolni kell, ez mindig az aktuális időjárási viszonyoktól függ" - tette hozzá.

Locsolással hűtik Szombathely utcáit a hőségben

Most hétvégén is találkozhatunk majd nedves utcákkal, ugyanis július 17-19. között a kánikulára való tekintettel ismét elrendelték a közutak locsolását Szombathelyen.