Szentkirályon óvodát avattak és bejelentettek (képsorozattal)

2014.09.25. 21:56

Sági József képviselő meglebegtette, hogy visszaállítják a városrész iskoláját.

„Hálátlan feladat a gyerekek műsora után itt nekem szólni” – mondta a szombathelyi Játéksziget óvoda avatóbeszédének a legelején Puskás Tivadar, és a polgármesternek igaza volt.

A kisgyerekek műsorát ugyanis tapintható meghatottsággal nézte végig a vendégsereg.

Szentkirályon óvodát avattak és bejelentettek

Pedig a gyerekek nem csináltak mást, „csak” énekeltek, táncoltak, játszottak. És egy ilyen gyerekprodukciónak legalább akkora érzelmi töltete van, mint egy óvodaavatónak. 

Egyébként mindkettőben közös, hogy az életbe és a jövőbe vetett hitről, illetve jobbik énünkről szól.

De hogy el ne kalandozzunk el túlságosan: a polgármestertől azt is megtudtuk, a Szentkirály városrészben levő óvoda felújítása 120 millió forintba került. Ebből a pénzből egy új szárny épült a régi óvodához, amelyben többek között egy új csoportszoba, egy orvosi szoba és egy logopédiai szoba kapott helyet.

Szentkirályon óvodát avattak és bejelentettek

Az eseményen Sági József, a körzet fideszes képviselője bejelentette: a „választás után haladéktalanul” elkezdik összeírni, hogy Szentkirályon hány szülő adná alsó tagozatba a gyermekét. „Ha lesz elég gyermek, akkor lesz újra alsó tagozatos iskola” – mondta. (Az iskolát Ipkovich György polgármestersége alatt zárták be, azzal az indokkal, hogy nem volt elég tanulója.)

A csütörtök délutáni ünnepség házigazdája – melyen megjelent Rettegi Attila, az oktatási bizottság elnöke (Fidesz) és Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) is – Fodor Istvánné óvodavezető volt, az új létesítményt Szabolcs atya áldotta meg.

Galéria