Hirdetés

Szombathelyen elindult a Tour de Hongrie

2015.08.04. 21:10

Eredményekkel és Czika László fotóival.

Hirdetés

Kusztor Péter, az Amplatz-BMC pekingi olimpián szerepelt versenyzője legjobb magyarként a nyolcadik helyen zárt a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny keddi prológján.

A viadal honlapja szerint az 1,2 kilométeres egyéni előfutamon Manuel Porzner (Team Stölting) győzött Henrik Sandal (Team Fixit.no) és Ole Quast (Team Stölting) előtt.

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie-n - amelyet hétéves szünet után rendeznek meg újra - hat nap alatt 700,2 kilométert tesz meg a nemzetközi mezőny.

A 25 országot képviselő versenyzők világranglistapontokért és olimpiai kvalifikációs pontokért is küzdenek, ugyanis a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában 2.2 kategóriás versenyként szerepel. Kusztor Péter mellett a mezőny másik magyar olimpikonja a Team Differdange-Losch-ban versenyző, a londoni olimpiát megjárt Lovassy Krisztián. Magyarországot az Utensilnord, a Cube-Csömör, a Debreceni KSI, a Mugenrace Team prolog és a Team Veloki képviseli a csapatok között.

A rajt-, és célhelyszínek között található Keszthely, Balatonföldvár, Kecskemét, Karcag, a Kékestető és Gyöngyös, a végső befutó helyszíne pedig Budapesten, a Budai Várban lesz.

    Eredmény:
    Prológ, Szombathely, egyéni időfutam, 1,2 km:
    ---------------------------------------------
1. Manuel Porzner (német, Team Stölting) 1:10:55
2. Henrik Sandal (norvég, Team Fixit.no) 1:12:68
3. Ole Quast (német, Team Stölting) 1:13:19
...8. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 1:13.89

A Prológ időeredménye nem számít bele az összetettbe, győztese a sárga trikót viselheti a szerdai, első szakaszon, amelyen a Szombathely és Keszthely közötti 180 kilométeres etap leküzdése vár a mezőnyre.

Czika László fotói kedden délután készültek a szombathelyi belvárosban.

Galéria

.