Még az asztal is repült a szombathelyi rendőr és tűzoltó napon (képsorozattal)

2014.05.10. 20:32

Mert betekinteni egy olyan világba, amellyel a többség csak legfeljebb filmeken találkozik, mindig izgalmas.

Legalábbis Nagy Jonathán bűvész műsorának fináléjában. De azok számára, akik ott voltak szombaton a Söptei úti rendezvényen, az illúziókon kívül a valóság is legalább ennyire lenyűgöző volt.

Hát még ha az a világ a rendőröké és a tűzoltóké, akik egyenruhában járnak, kutyákkal dolgoznak, fegyvereket használnak, égő autókat oltanak el.

Nem először tartott nyílt napot a rendőrség és a tűzoltóság a Söptei úti objektumban, és ahogy az elmúlt években, úgy idén is már a fél 10-es kezdés idején rengeteg gyerek és szülő léphetett be oda, ahova az év más napjain nem.

Rendőrnap Szombathelyen

Főleg az általános és a középiskolás korosztály alkotta az érdeklődők népes táborát, akik szüleikkel érkeztek, hogy aztán délutánig olyan jól szórakozzanak, hogy szinte egy szempillantás alatt elszálljon az idő. És ahogy az a hasonló rendezvényeken általánosan elmondható: sok esetben itt sem lehetett tudni, hogy a gyerekek vagy a szülők élvezték jobban a bemutatókat, programokat.

A szervezésre nem lehetett panasz, aki egy percig is unatkozott, annak saját magában kellett keresnie a hibát, mert párhuzamosan több program közül lehetett válogatni.

Rendőrnap Szombathelyen

Ezúttal sem maradt el a kutyás bemutató, amelyen egyebek mellett éberen figyelő állatok őrizték a gonosztevőt, akinek az első rossz mozdulatára szó szerint ugrottak a négylábúak. Márpedig a bűnözők, ha csak tehetik, rosszban sántikálnak…

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bemutatója keretében a tűzoltók előbb kiszabadítottak valakit egy autóból, majd felgyújtották azt, hogy elolthassák, végül pedig elszállíthassák.

Nagy Jonathán bűvész interaktív műsorán hol klasszikus trükkökkel szórakoztatta a színpad elé seregletteket (például nyulat varázsolt elő), hol vizet öntött egy újság lapjai közé, ami nem, hogy nem áztatta át az oldalakat, de a széthajtogatott újságpapíron nyoma sem volt nedvességnek. De amikor újra összehajtotta a lapokat, a folyadékot mégis visszaöntötte a lapok közül a pohárba. Mégpedig fehér helyett kék színűt.

Rendőrnap Szombathelyen

Ám az ámulat akkor érte el a tetőfokát, amikor a bűvész nemes egyszerűséggel a levegőbe emelt és „táncoltatni” kezdett egy asztalt úgy, hogy csak a rajta lévő terítő szélét fogta meg. Majd megkért valakit a közönségből, hogy segítsen neki.

Közben a Fekete Sereg hagyományőrzők segítségével képzeletbeli utazást lehetett tenni Mátyás korába (még az ágyúk is eldördültek), a bátrabbak pónira pattanhattak vagy lovakat simogathattak, valamint ujj- és tenyérlenyomat vételére, repülőgép szimulátor kipróbálására légpuska- és panitball lövészetre is volt lehetőség.

Rendőrnap Szombathelyen

A vállalkozó szelleműek ügyességi akadálypályákon tesztelhették képességeiket. Leginkább a fiúk voltak azok, akik beültek a régebbi és az új típusú rendőrautókba, illetve felpattantak a rendőrségi motorra.

Közben a felnőttek bemutathatták szakácstudományukat, az erre kijelölt területen vagy fél tucat bográcsban rotyogtak az elfogyasztásra szánt étkek. 

 

Galéria

.