Mik azok a gázcsövek a Hotel Savaria előtt?

2014.06.15. 19:25

Tudja meg ön is.

A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy a szombathelyi Hotel Savaria előtt valakik komoly mennyiségű gázcsövet halmoztak fel.
 
Hitelen elöntött bennünket a bizakodás, hogy netán a szálloda túlsó felén levő, szégyenletes állapotban levő Mártírok terét újítják fel, de reményeink hamar elillantak.

Mik azok a gázcsövek a Hotel Savaria előtt?
Megkeresésünkre a Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-t ugyanis arról tájékoztatott bennünket, hogy a gázcsövek a Király utcai gázvezeték rekonstrukciós munkálatok előkészületei.
 
A jóváhagyott tervek alapján az Égáz-Dégáz Fölgázelosztó Zrt. által megbízott kivitelező több mint 200 méter hosszan kicseréli  a földgázelosztó vezetéket az útpályában a Széll Kálmán utca és Március 15. tér között.
 
Nem árt tudni, hogy mindez azt jelenti: a Király utcában a nyár folyamán forgalomkorlátozásra is számítani kell, mivel az épületeket ellátó leágazó szakaszok cseréjére is sor kerül.

Király utca, az érintett útszakasz

Király utca, az érintett útszakasz

Az érintett útszakaszon félpályás folyamatos lezárás és szakaszos egészpályás lezárások lesznek, ami természetesen érinti majd a parkolási lehetőségeket is.

A burkolat helyreállításnak határideje 2014. augusztus 20.

.