Karácsonyi vásár a Szombathelyi Képtárban

2015.11.25. 15:47

A képtár december 11-én pénteken 12-től 20 óráig, valamint december 12-én, szombaton 10-től ugyancsak 20 óráig várja azokat, akik igényes ajándékkal lepnék meg szeretteiket az ünnepen.

A képtárban képző- és iparművészek, dizájnerek és kézművesek kínálják termékeiket, és lesznek kóstolni való finomságok is!

A rendezvény ideje alatt a gyerekeket kézműves foglalkoztatóval várják.

A vásár előtt néhány nappal – várhatóan 8-án – karácsonyfákat készítenek/díszítenek a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi Művészeti Intézetének oktatói és hallgatói.

A képtár egyúttal gyűjtést szervez saját készítésű játékokból a Markusovszky kórház javára, hogy megkönnyítse a karácsony környékén beteg gyermekek kórházi tartózkodását.

A vásár második napján, 12-én 15 órától a képtárban lesz a következő MűTárgyEsetet című rendezvény, amelynek középpontjában Urbán György: Saturnus című műve áll. Gálig Zoltán művészettörténész, Sosztarits Ottó régész és dr. Kovács József csillagász előadása mellett/közben a gyerekeknek bolygókkal, gömbökkel kapcsolatos játékos kézműves foglalkozás várja.

A karácsonyi vásárral kapcsolatos további információk itt érhetők el.

.