A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban

2014.10.16. 22:37

Műkedveltünk, sanzont hallgattunk, fotóztunk. 

Műkedveltünk, sanzont hallgattunk, fotóztunk.

T. Takács Tibor művészete elég precedens értékű ahhoz, hogy kiállításának megnyitóján nagyjából az egész megyei művészvilág tiszteletét tegye. Száz, vagy inkább inkább kétszáz ember tolongott a Szombathelyi Képtár első emeleti kiállítóterében, hogy elmélyedjen az aranyba mártott, ironikus valóságon.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban

T. Takács művészetében éppen az a jó, hogy néző nem tud „csak úgy” elmenni egy falra applikált tükörtojásos tepertős falat vagy egy szárnyaló aranypénisz mellett. Ő rákényszerít mindenkit arra, hogy vele együtt nevessük ki a világot és saját magunkat. 

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban A jókedvet pálinka, bor, és lósonkás falatkák tették teljessé. Ízletes kortárs utazás volt ez az röpke egy óra.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban Tudatosan kicsit távolabb helyezték el egymástól az alkotásokat. A szervezők azt szerették volna elérni, hogy álljunk meg az egyik előtt, ne rohanjunk tovább, találjuk meg rajtuk, bennük a humort. 

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban Én ennek a kiállításnak szeptemberben álltam neki, másfél hónap alatt raktam össze - mondta az Alonnak a művész. - Kitalálni volt inkább hosszú, fontos volt, hogy jól tudjam a poénokat kivitelezni - folytatta.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban - Vidám és könnyű az életem. Az marad meg műalkotásnak a műteremben, amin én is jót röhögök. Sokat azért nem rakok ki, mert nem ment át a röhögéspróbán - tette hozzá T. Takács.

A tárlatot a művész testvére, Takács Zoltán Bálint, a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója nyitotta meg.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban A kicsit sem hagyományos, bár annál élvezetesebb beszéd több személyes élményt tartalmazott. 

Ő mindig valamiért küzd, mindig valamiért hajt és mindig valami újat talál ki – hallgattuk a jellemzést.

Továbbá megtudtuk, hogy a művészet azért van, hogy jól érezzük magunkat. Hogy kirántsuk magunkat a hétköznapokból és berántson minket egy másik közegbe.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban És ez sikerült is.

A Spejz-show hat órakor Horváth Meggie és Peltzer Géza duójával folytatódott a teltházasra duzzadt aulában. Ők tizenötödik születésnapjukat ünneplik.

A Spejz-show - T. Takács Tibor kiállítása a Szombathelyi Képtárban Egy harmonikás, énekes, Edith Piafos műsor, majd egy táncdalos, retrós rész után a harmadik blokkban pedig Janis Joplin-dalok szólaltak meg.

Galéria

.