Hirdetés

Szombathelyről 140 önkéntes indul segíteni Győr megyébe

2013.06.05. 13:40

Három autóbusszal és két kisbusszal indulnak.

Hirdetés

Három autóbusszal és két kisbusszal indulnak Győr-Moson-Sopron megyébe szerda délután szombathelyi önkéntesek, hogy segítséget nyújtsanak azokon az árvíz által veszélyeztetett településeken - közölte Marton Zsolt (Fidesz), Szombathely alpolgármestere az MTI érdeklődésére.

    Tájékoztatása szerint a vasi megyeszékhelyről összesen 140 ember indul útnak, őket nyolc helyről toborozták. Az önkéntesek a szombathelyi polgármesteri hivatal, a helyi közterület-felügyelet, a távhőszolgáltató, a Haladás Vasutas Sportegyesület, a Haladás labdarúgó-csapata, az Illés Akadémia, a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. és a Vasivíz Zrt. munkatársai.

    Az önkéntesek a homokzsákok töltésében, az árvíz miatt kiürített területek őrzésében, az értékek kimenekítésében tudnak segíteni, munkájukat a katasztrófavédelem irányításával és szervezésében végzik - tette hozzá.

    Az alpolgármester elmondta, Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kedden telefonon ajánlotta fel az önkormányzat segítségét Borkai Zsoltnak (Fidesz-KDNP), Győr polgármesterének.

    Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, 15 szakember áll készenlétben, hogy szükség esetén az árvízhez vonuljon. Emellett számba vették azokat az anyagokat és eszközöket is, amelyek szintén átcsoportosíthatók a védekezés segítésére.

    Hozzátette még, hogy kollégái közül 52-t már kedden átvezényeltek Győr-Moson-Sopron megyébe. Főleg gátőrök és a vízméréshez, irányításhoz értő szakemberek vannak közöttük.