Hirdetés

Megvannak a 2015-ös szombathelyi lomtalanítási időpontok

2015.03.12. 10:47

Az első szombat március végén lesz. Figyelem, változtak az időpontok és a területek.

Hirdetés

Ahogy minden évben, így idén megszabadulhatnak a szombathelyiek a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.).

A lomtalanítást szervező Szomhull a város területét hat részre osztja, mindenhol más-más szombati napon történik a begyűjtés.

 szombathelyi lomtalanítási időpontok

Fotó: Szomhull

A korábbi évek tapasztalatai azt mutaják, hogy gyakori félreértés van a körül, hogy mit szállít el és mit nem ilyenkor a Szomhull.

Az időponton kívül ezért mindenképpen célszerű figyelmesen elolvasni a tudnivalókat is. Ehhez görgessen a cikk végére.

A 2015-ös szombathelyi lomtalanítási sorozat helyszínei és időpontjai:

2015. március 28.

A Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi lakótelep, a Csónakázótó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).

2015. április 11.

A Petőfi Sándor - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits lakótelep., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, illetve a 14 emeletes mögötti utcák).

2015. április 18.

A Szent Márton u. és Thököly Imre utcáktól délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szent Gellért utca határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola lakótelep, KISZ lakótelep, Százhold városrész a Szent Gellért utcával bezárólag).

2015. április 25.

A Ferenczy I. - Szent Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki lakótelep, Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

2015. május 9.

A kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld lakótelep, Bébic lakótelep, Éhen Gyula lakótelep, Pick lakótelep, Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.

2015. május 16.

A Thököly Imre utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi Sándor utcáig, valamint a Szent Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).

Tudnivalók

Az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

  • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)
  • állati tetem,
  • trágya,
  • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
  • építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),
  • lapátos hulladék,
  • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, gumiabroncs, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
  • Bontott elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékok az autóalkatrész kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban.

A limlomot az akció napján reggel 7-ig, szállítójárművel megközelíthető közterületre célszerű kirakni, hogy csökkentjen a guberálás miatti szennyezés veszélye.

A Szomhull kéri, hogy a limlom szelektált kirakásával (külön rakva pl. fém, fa, karton stb.), és a papírból készült termékek (újság, kartondoboz stb.) kötegelésével segítsék a cég munkáját.

A limlom akció a lakosságra vonatkozik, intézményekre, vállalkozásokra, kereskedelmi egységekre nem.

Bővebb felvilágosítás a (94)  314-575-ös telefonon kérhető.