Hirdetés

Vodafone: teljes 4G lefedettség a Balatonnál

2015.06.08. 17:12

Tovább folytatódik az országos hálózat kiépítése.

A Diego Massidda vezérigazgató a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a mobilszolgáltató társaság tavaly novemberben Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a 2014 őszén lezárult frekvenciapályázaton 30,2 milliárd forintért elnyerte az ehhez szükséges 800 és 2600 megahertzes frekvenciatartományt.

A szolgáltatást Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja - tette hozzá Amrita Gangotra műszaki vezérigazgató-helyettes, aki elmondta azt is, hogy a vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését. A Vodafone Budapest és a Balaton mellett tíz nagyvárost tervez elsőként lefedni az új szolgáltatással.

A szolgáltató országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű 3G mobilinternet hálózatán az ország nagy részén elérhető a 42 megabites másodpercenkénti (Mbps) sávszélesség, a 4G szolgáltatás aktiválásával a sebesség 75 Mbps-ra fog nőni. Ez lehetővé teszi nagyméretű file-ok, videók vagy akár filmek villámgyors le- és feltöltését, megfelelő 4G-képes készülék használatával. A Vodafone 4G szolgáltatása jelenleg bizonyos előfizetői csomagokban érhető el, külön díj nélkül.

 

.