Teljes a 2013-as Volt Fesztivál programja

2013.06.13. 21:20

Idén először színház is lesz.

Teljes a soproni VOLT Fesztivál programja. Idén először színház is lesz, a nagyszínpad programját élőben streameli a Ustream.

    A VOLT-on július 2. és 9. között fellép a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy Martin Solveig is. Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil Rulez!-zel, a július 2-i keddi nyitónapon egy nagyszabású házibuli keretében a Punnany Massif ünnepli 10. születésnapját - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

    A kommüniké kiemelte: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság idén a VOLT-ra is elviszi a színház világát. Délelőttönként Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással játszóház várja a gyerekeket, délutánonként tánctanítás és sakkviadal lesz, az esti órákban a zenés, táncos előadásoké a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák, a TÁP Színház Jövedelmező állás című darabja, illetve a Manna Produkció előadásában a Nyuszi hopp-hopp.

    Ugyancsak új helyszín a VOLT-on a Diákhitel Kávézó, ahol négy napon át csaknem harminc előadást tartanak. A felszólalók között lesz Csernus Imre, Zacher Gábor, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, de a meghívottak között szerepel Hajós András, Czutor Zoltán, a Rocklitera és a Werk Akadémia is.

    Robotokra szakosodnak hazai kortárs képzőművészek: ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, valamint Szabó Ottó és Tóth Márton megalkothatja  saját robotlényét a fesztivál ideje alatt, legyen az kinetikus szobor, festmény vagy különféle installáció. Az alkotásokat jótékonysági aukcióra bocsátják. A közönség is alkothat a Csinálj magadból robotot! workshopokon.

    Az egyik leghangulatosabb helyszínen, a Heti Válasz Borfesztiválon a Soproni Borvidék ismert borászainak termékeit lehet megízlelni, jelen lesz a Bacskay Pincészet, a Kocsis Borászat, a Winelife Borászat, a Fényes Pincészet, a Hermann Pincészet, a Roll Pincészet, a Sterlik Pince, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Vincellér, a Lővér Pince, a Ferenczy Pincze, a Luka Pincészet, az Ottó Pince és a Gangl Borászat. A borfesztivál színpadán fellép Sena, a Szabó Balázs Bandája, Radics Gigi, Falusi Mariann, az Ocho Macho, ByeAlex, a Mrs Columbo, a Roy & Adam Trio, Gereben Zita, a gyerekeket Kardos-Horváth János és a Hahó együttes várja.

    A VOLT Klubban naponta Random Tripet rendeznek olyan közreműködőkkel, mint Fábián Juli, Kiss Tibor vagy a Punnany Massif tagjai, a Telekom Teraszon az elektronikus zene ismert szereplői lépnek fel, köztük Karányi és Zoohacker. Új helyszín a programban a JägerBar, ahol dj-k és karaoke-program mellett stand-up comedy sztárok is lesznek: Badár Sándor, Felméri Péter, Dombóvári István és Lórán Barnabás.

    Funzine Funpark néven vidámpark várja a VOLT-osokat, a bejárathoz újra felépül a tavalyi Magenta Csúszda, amelyen lejutva is be lehet jutni a fesztivál területére. Idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom a Ustreammel együttműködésben számos koncertet közvetít.
.