Hirdetés

Hirdetés

Anglia

Az egész istállót arrébb tette az angliai szélvihar

2016.03.29

Láttad?

Abigail, Barney, Eva vagy Frank lehet a következő nagy angliai és írországi vihar neve

2015.10.20

Aktuális

Az elnevezéseknél fontos az egyenjogúság.

Ilyen is csak kelet-európaiakkal fordul elő

2015.10.11

Láttad?

Angliában a vidéki utakon akadnak olyan szűk szakaszok, amiket még személyautóval is kihívás legyűrni. Ilyen akad például a Scapegoat Hill nevű településen, ahol honfitársunk elakadt. Az Examiner cikke alapján a vezess.hu azt írja, egy magyar kamionos két navigációs eszközt is használt, mégis sikerült egy szűk útszakaszra fordulnia. 

A francia és a brit belügyminiszter a migrációs válságról

2015.08.02

Láttad?

Franciaország, Nagy-Britannia és egész Európa globális migrációs válsággal áll szemben, amelyet hosszú távon csak az Afrikából Európába érkezők számának csökkentésével lehet megoldani - írta vasárnapi közös cikkében Theresa May brit és Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter. A brit The Telegraph és a francia Journal du Dimanche lapokban megjelent cikkben a két belügyminiszter közölte: országaik prioritásként kezelik a francia Calais kikötővárosában kialakult migránshelyzetet, és elkötelezettek a kérdés közös megoldása iránt. Egyúttal azonban leszögezték, hogy a calais-i helyzet egy tágabb, globális válság eredménye, ez utóbbit pedig nem tudja két ország megoldani. Átkelésre várva a Csalagút kerítésénél. May és Cazeneuve azt írták: Európa országai mindig is védelmet fognak nyújtani azoknak, akik valóban konfliktusok és üldöztetés elöl menekülnek, ugyanakkor "meg kell bontani a kapcsot a Földközi-tenger átlépése és az Európában gazdasági okokból való letelepedés között". Arra is emlékeztettek: országaik havonta 200 olyan embert toloncolnak haza, akik nem jogosultak menekültstátusra. Migránsok áttörnek a francia rendőrök sorfalán a Csalagútnál. A két belügyminiszter kiemelte: kézre kell keríteni azokat a bűnözőket, akik arra ösztökélnek amúgy is kiszolgáltatott embereket, hogy megtegyék az Európába tartó veszélyes utazást, a migránsok számára pedig egyértelművé kell tenni az út kockázatait, illetve a visszatoloncolás eshetőségét. Migránsok tábor Calais-nál Azonban végső, hosszú távú megoldást csak az Afrikából Európába tartók számának csökkenése jelenthet. "Sokan úgy tekintenek Európára, és különösen Nagy-Britanniára, mint ahol pénzügyi haszon várja őket. Nem ez a helyzet - nem arannyal vannak kikövezve az utcáink" - fogalmazott a közös cikkben a két belügyminiszter. May és Cazeneuve szerint segíteni kell az afrikai országokat abban, hogy olyan gazdasági és társadalmi lehetőségeket teremtsenek, amelyek maradásra bírják az embereket; továbbá együtt kell működni az érintett országokkal az illegális migráció megfékezésében és a visszatoloncolás egyszerűbbé tételében. Ehhez a fejlesztési segélyek célzottabbá tételére és nagyobb befektetésekre van szükség - vélte a brit és a francia belügyminiszter. Migránsokat ment a brit haditengerészet HMS Bulwark hadihajója. Az életüket kockáztató bevándolrók többségének hamis képe van az európai jólétről.  A La Manche csatorna francia oldalán fekvő Calais-ban az utóbbi időben több ezer migráns próbált bejutni a Csatorna-alagút területére, hogy azon keresztül eljussanak Nagy-Britanniába. Cikkükben a két belügyminiszter hosszasan sorolták a calais-i válság megoldására hozott intézkedéseket, és azt hangoztatták, hogy úrrá lesznek a helyzeten.

Lány lett a második királyi baba, kérdés, hogy mi lesz a neve

2015.05.02

Láttad?

Lánya született szombaton Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának. A gyermek a negyedik a brit trónutódlási sorban,  Károly trónörökös - Vilmos édesapja -, valamint Vilmos és a hercegi házaspár elsőszülöttje, a 21 hónapos György herceg után, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni rezidenciája - bejelentette, hogy az újszülött 3700 grammal jött a világra londoni idő szerint délelőtt 8:34 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 9:34 órakor. Erzsébet királynő és férje egy ma délutáni ceremónián boldognak látszott Tovább >>>

.