Hirdetés

Hirdetés

energia

Jön a füstadó Szombathelyen?

2010.06.16

Széndioxid-terhelési díjat szabna ki a szombathelyi önkormányzat azokra a társasházakra, amelyek leválnának a távhő-szolgáltatásról. Ha a városfejlesztési bizottságon múlik, az elképzelésből nem lesz semmi. A közgyűlés csütörtökön dönt.

Elkészült a legnagyobb osztrák naperőmű

2010.05.21

Pénteken megkezdte működését, egyelőre még csak próbajelleggel Ausztria legnagyobb naperőműve Eberstalzellben, a felső-ausztriai Wels közelében.

Mintegy százhetven új szélerőművet terveznek Burgenlandban

2010.04.06

Mintegy százhetven új szélerőmű építését tervezik Burgenlandban, az ehhez szükséges területrendezési tervet kedden ajánlotta jóváhagyásra a szakhatóság - jelentette be Hans Niessl tartományfőnök.

Orbán Viktor külön bankot ígér a panelfelújításnak és az energiatakarékos fűtésnek

2010.02.08

Ha a Fidesz kormányra kerül, egy "zöld bankot" hoz létre, amelynek az lesz a dolga, hogy finanszírozza a panel-felújítási programot és az átállást az energiatakarékos fűtésmódokra - jelentette be Orbán Viktor.

A napenergiáról gyakorlatiasan – beszélgetés a Freenergy ügyvezetőjével

2010.01.21

Mind pénzügyileg, mind politikailag is egyre nehezebb követni, hogy mi történik a hagyományos energiahordozók terén, és valljuk, be, ez ügyben a jövő sem látszik túl bíztatónak. Így érthető, hogy egyre nagyobb érdeklődés övezi az alternatív energiákat, ezen belül is a napenergiát.