gazdaság

Számlákat árult az interneten egy vállalkozás

2010.04.25

Áfás számlák kiállítását vállalta tetszőleges tartalommal egy vállalkozás az interneten közzétett hirdetésében; az adóhatóság elrendelte a társaság ellenőrzését - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vasárnap az MTI-vel.

Váratlan izgalmak a szombathelyi költségvetés véghajrájában

2010.04.23

Czeglédy Csaba és Németh Kálmán alpolgármesterek szerint a felvázolt jobboldali lefaragások kivitelezhetetlenek, Molnár Miklós viszont azt ígéri, jövő héten lesz költségvetés.

T-Mobile után a Vodafone-t is megbüntette a versenybíróság: megtévesztettek

2010.04.21

A versenyhivatal 10 millióra bírságolta a Gastroyalt

2010.04.20

A GVH közleménye szerint a vállalkozás olyan állításokat tett fogyókúrás ételeiről, amelyeket nem tudott hitelt érdemlően igazolni.

Megemelte az EU Lengyelország, Csehország és Szlovákia uniós jussát

2010.04.19

Összesen egymilliárd euróval több uniós forráshoz juthat Csehország, Lengyelország és Szlovákia a következő három évben az eddig tervezettnél, mert gazdaságuk a 2007-2009-es időszakban kiugróan jól teljesített - jelentette be az Európai Bizottság hétfőn.

Erősödik a magyar benzinturizmus Ausztriába: 15 forintos különbség

2010.04.16

Erősödik a magyar üzemanyag-turizmus Ausztriába, köszönhetően az akár 15 forintos literenkénti árkülönbségnek - írta a Kisalföld pénteki száma.

Új buszcsaláddal lép piacra az Ikarus és a Rába

2010.04.14

Elsősorban a belső piacra, állami és önkormányzati megrendelésekre gyártott szóló, illetve csuklós autóbuszcsaláddal lép piacra az Ikarusbus Kft. és a Rába Nyrt.

Júniustól újraindulhat a termelés a Cinelli Kft. telephelyén

2010.04.09

Újra indulhat a termelés Szombathelyen a felszámolás alatt álló, korábban konyhai és fürdőszobai elemeket gyártó Cinelli Kft telephelyén, ezzel a korábban elbocsátott dolgozók egy részének ismét lehet munkája.

A versenyhivatal 8 millióra büntette a Tescót: csalogattak és megtévesztettek

2010.04.07

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forint bírságot rótt ki a Tesco Zrt.-re tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Magyarországon divat lett a kalandpark-építés

2010.03.29

 Új divathullám jellemzi a hazai turisztikai fejlesztéseket: az elmúlt években gombamód szaporodtak Magyarországon a gyakorlatilag sportos attrakciókat felvonultató erdei vidámparknak tekinthető kalandparkok; az eddigi példák alapján magán- és állami cégek, valamint önkormányzatok is szívesen vágnak hasonló fejlesztésbe, amelynek megtérülését 5-10 évre tervezik - írta a Világgazdaság hétfői számában.

Jogpont: kétszer annyian keresték fel őket a régióban, mint amire számítottak

2010.03.24

Alig több, mint egy év alatt teljesült két év célkitűzése: 4000-nél is többen keresték fel a nyugat-dunántúli régió Jogpontjait.

ScienNet-ügy - Már sikkasztás miatt is folyik az eljárás

2010.03.23

Már nemcsak adócsalás, hanem sikkasztás miatt is eljárás folyik a ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt - tudatta a VPOP kedden az MTI-vel.

Gondok a Savaria Nett-Packban: csökken a munkaidő, csökken a bér?

2010.03.22

A fizikai állományban dolgozók azért vannak felháborodva, mert a munkaidő-csökkentés kizárólag őket érinti, a vezetőséget, adminisztratív állományt nem. Jelenleg tárgyalnak.

Beszáll a televíziózásba a Google

2010.03.18

Amerikai médiaértesülések szerint a Google tévékészülék fejlesztési együttműködésre lépett a Sony és Intel cégekkel.

Népmesepark épül az Őrségben

2010.03.17

Népmesepark épülhet az Őrségben a Vas megyei Szalafőn, a nem mindennapi ötlet megvalósításához ugyanis több mint 222 millió forintnyi támogatást nyert egy egyesület.

Ismét közzétette az APEH a nagy adósok listáját

2010.04.23

Az APEH 2010 első negyedévében 160 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beszámítva - 5 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül a legnagyobb adótartozás 2,8 milliárd forint, amivel az ötödik helyezést lehetett "kiérdemelni". Egymilliárd forint feletti adótartozása 13 adózónak van, a "milliárdosok klubjába" három magánszemély is bekerült.

Virágzik a repce, vetik a napraforgót Vas megyében

2010.04.22

A napraforgó 80 százalékát már elvetették Vas megyében, és a napokban elkezdődött a kukorica vetése is.

Kövér László: idén nem lesz adócsökkentés

2010.04.20

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány ebben az évben nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók e terhei a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.

Szabadulna a péri reptértől Győr megye

2010.04.20

Tulajdonostársaitól külön is eladná a péri reptérben meglévő részesedését a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - írja keddi számában a Kisalföld.

Nett-Pack: a szombathelyi gyáregység önállóságot kér

2010.04.18

  Aláírásokat gyűjtenek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Főkefe Nonprofit Kft. szombathelyi, Savaria Nett-Pack gyáregységének dolgozói. A munkaügyi felügyelőség is vizsgálódik.

Már előjegyezhető a soproni pénz, a kékfrank

2010.04.14

Noha fizetni még nem lehet vele, díszcsomagolásba már előjegyezhető a "kékfrank" soproni pénzhelyettesítő - olvasható a kékfrankot bemutató honlapon.

Újból megnyitott a sármelléki FlyBalaton repülőtér

2010.04.10

A Lufthansa szárnyai alatt működő Eurowings légitársaság Düsseldorfból érkezett járatával szombaton délben újból megnyitotta kapuit a sármelléki FlyBalaton repülőtér, amely ezen a napon Frankfurtból és Hamburgból is fogad gépeket.

Virágzó magnóliák és tavaszi vásár a Prenornál

2010.04.09

Izer Gábor ügyvezető igazgatóval beszélgettünk a kertészeti szezon kezdetén a Prenor Kft. eddig kevésbé ismert oldaláról. Valamint kertépítésről, növénynemesítésről, trendekről, tévhitekről és egy árnyas kertről.

Egyik napról a másikra: Elküldtek hét embert a Nett-Packtól

2010.03.30

Alig több mint egy hete írtunk arról, hogy gondok vannak a Főkefe Kft. Savaria-Nett Pack gyáregységében. Meg nem erősített információink szerint ma hét ember már fel se vehette a munkát a szombathelyi, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató üzemben.  

Felszámolják és bezárják a zalaegerszegi Balaton Hotelt

2010.03.27

A szálloda a Semira Day Spa fürdőjéről volt ismert.

Bécsi kolbász-stand a hajléktalanokért

2010.03.24

Múlt szombaton megnyitották Bécsben az első kolbászos standot, ahol hajléktalanokat foglalkoztatnak. Ezzel szeretnének lehetőséget adni nekik a munka világába történő visszaálláshoz.

Szombathely miatt veri magát adósságba Vas megye?

2010.03.23

Súlyos finanszírozási problémát jelent a megyének az, hogy Szombathelynek még nincs költségvetése – nyilatkozta az Alon.hu-nak Kovács Ferenc, Vas megye közgyűlésének elnöke. A közös fenntartású kulturális intézményeket az első negyedévben a megye finanszírozta, és részben emiatt bővíteniük kellett a folyószámla-hitelkeretüket - mondja a megyei elnök. Szombathely mást mond.

Alphapark: Új bevásárlóközpont Keszthelyen

2010.03.18

Sopron után Keszthelyen nyitotta meg az országban második bevásárlóközpontját a többségi osztrák tulajdonú Alphapark, a beruházás összege meghaladja a 2,2 milliárd forintot, amelynek mintegy 80 százalékát banki hitelből fedezték.

Névváltozás: Telenor lesz a Pannon

2010.03.18

A magyar távközlési piacon már történt névváltás, 2004-ben a Westel vette fel a T-Mobile nevet.

Az amerikai újságok már a képregényeken spórolnak

2010.03.14

A szűkülő piacú amerikai újságok már a képregényeken spórolnak, a legnagyobb lapok is arra kényszerülnek, hogy kevesebb tréfás rajzsorozatot közöljenek - jelentette az ABC televízió.