Hirdetés

Zalaegerszeg

Felszámolják és bezárják a zalaegerszegi Balaton Hotelt

2010.03.27

A szálloda a Semira Day Spa fürdőjéről volt ismert.

Sürgősségi centrum épülhet Zalaegerszegen is

2010.03.14

Több mint 70 millió forinttal támogatja a Zala Megyei Önkormányzat sürgősségi centrum kialakítását a zalaegerszegi kórházban; a megyegyűlés rendkívüli ülésen döntött a több mint 700 millió forintos beruházás önrészének biztosításáról.

Továbbra is bizonytalan a Zalakerámia helyzete: nem fizetik a dolgozók után a járulékokat

2010.03.10

Továbbra is bizonytalan az osztrák Lasselsberger GmbH. tulajdonában lévő Zalakerámia Zrt. pénzügyi helyzete, a munkavállalók hónapok óta készpénzben kapják fizetésüket, és a cég a járulékokat sem fizeti utánuk - tudta meg MTI szerdán munkavállalói forrásokból.

Ingatlanforgalmazókat vizsgál az ügyészség Zalában

2010.03.01

Ingatlanforgalmazók általános szerződési feltételeinek szabályszerűségét vizsgálja a Zala Megyei Főügyészség, amely egy ingatlanközvetítő ellen pert is indított - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Üdülőfalu épül a zalaszentgróti termálfürdőben

2010.02.15

Üdülőfalu épül Zalaszentgróton, a Szent Gróth Termálfürdő területén - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.

A Zala megyei Gellénháza népszavazáson döntött, hogy kell erőmű a faluba

2010.02.07

Népszavazás döntött arról, hogy biomassza erőmű épülhet a Zala megyei Gellénházán, ahol a voksolással együtt új polgármestert is választottak - tájékoztatta a település körjegyzője vasárnap az MTI-t.

Zala megyében közös listát állít az MDF és az SZDSZ

2010.02.04

Közös listát állít az MDF és az SZDSZ Zala megyében, ahol három jelöltet a demokrata fórum, kettőt a szabad demokraták indítanak - jelentette be a két párt megyei elnöke csütörtökön Zalaegerszegen.

Meleg víz tört fel Zalakaros belvárosában

2010.01.28

Hivatalosan még nincs magyarázat, valószínűleg egy új termálforrásról van szó. Szépen gőzölög a télben.

Útfelújítások, rekonstrukciók Zalaegerszegen

2010.01.27

A zalaegerszegi önkormányzat az elmúlt évben több mint 90 millió forintot fordított az északi városrészben utak, járdák, védett épületek rekonstrukciójára - tájékoztatta Balaicz Zoltán fideszes önkormányzati képviselő az MTI-t.

Lövöldözött egy zalai kocsmánál

2010.03.18

Pisztollyal kétszer a levegőbe lőtt az éjjel a Zala megyei Rigyácon a kocsmánál egy férfi, de nem történt személyi sérülés - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Zalában komoly gondokat okozott a leesett hó: balesetek, mentések

2010.03.11

 Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett.

Orvhalászok Zala megyében

2010.03.09

 Két orvvadászt értek tetten a hivatásos vadászok hétfőn a Zala megyei Ortaháza és Gutorfölde között - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Végrehajtási igényt jegyeztek be a sármelléki és a zalavári repülőtéri ingatlanra

2010.02.27

Végrehajtási jog iránti kérelmet jegyzett be a Balaton Airport Kft. javára a sármelléki és a zalavári önkormányzat tulajdonában lévő repülőtéri ingatlanra a földhivatal - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

Állatkínzás ügyében nyomoznak Pókaszepetken

2010.02.08

A feltételezések szerint a Zala megyei állattartó telepen több mint száz állat hetek óta nem kapott enni, csontsoványra lefogytak, és 50-60 centiméteres trágyában tapostak.

Nem új termálforrás, hanem egy hibás tömítés miatt bugyogott a víz Zalakaros utcáján

2010.02.05

Alig egy héttel a rejtélyesnek tűnő természeti jelenség észlelése után kiderült, hogy nem meleg vizű forrás, hanem egy eddig rejtett vízszivárgás miatt az ivóvíz tört fel Zalakaros központjától nem messze.  

Ötmilliárdos fejlesztési tervek a Zala Megyei Kórházban

2010.02.03

Ötmilliárd forintos beruházásról szóló pályázatot nyújt be kórházi osztályok fejlesztésre, új gépek, műszerek beszerzésére a Zala Megyei Kórház - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A bíróság Zalaegerszeghez csatolt három pethőhenyei településrészt

2010.01.27

Lerakták a Zalaegerszegi Infocentrum alapkövét

2010.01.13

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával, több mint 620 millió forintból épül meg a Nyugat-dunántúli régióban a Zalaegerszegi Infocentum. A beruházás alapkőletételén Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta, hogy a kormány az elmúlt 20 év legnagyobb vidéki felsőoktatási fejlesztése előtt nyitotta meg az utat az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaival. Nem csak az összesen 55,4 milliárd forintnyi uniós támogatásban részesülő 13 vidéki egyetem és főiskola a nyertese a sikeres pályázatoknak, hanem a felsőoktatási intézmények vonzáskörzetébe tartozó térségek is. A magas színvonalú felsőoktatási képzés révén pedig több fiatal szerezhet versenyképes tudást, hozzájárulva az egész ország fejlődéséhez, sikereihez.