Hirdetés

Hirdetés

Zalaegerszeg

A Flextronix áttelepítené Zalaegerszegre móri gyártását

2010.06.23

A Fidesz ismét Gyimesi Endrét jelöli Zalaegerszeg polgármesterének

2010.06.19

Két jelölt közül Gyimesi Endre jelenlegi polgármestert, országgyűlési képviselőt jelöli a zalaegerszegi Fidesz szervezete a zalai megyeszékhely polgármesteri posztjára - olvasható a Zalai Hírlap szombati cikkében.

Szerdai felhőszakadás Zala megyében

2010.06.16

Zala megyében csökkent a munkanélküliség

2010.06.14

Kamionnyi rakomány indul az árvíz sújtotta területekre Zalából

2010.06.11

Vállalkozók, magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok felajánlásaiból összegyűjtött, kamionnyi rakomány indul útnak az árvíz sújtotta keleti országrészbe szombat hajnalban Zalaegerszegről.

Megbokrosodott ló miatt meghalt a lovaskocsi hajtója Zala megyében

2010.05.13

Hetvennégy éves tolvajnőt fogtak el a rendőrök Zalaegerszegen

2010.05.12

Nyitott tanulási központ nyílt Zalaegerszegen

2010.05.10

Digitális írástudásra felkészítő program kezdődött el Zalaegerszegen, az Első Magyar-Dán Termelőiskolában; a Norvég Alap finanszírozásával újonnan kialakított termet és a számítógépeket az első csoport hétfőn vette birtokba.

Pisztrángot telepítettek a Zala folyóba

2010.05.05

 Mintegy 200 kilogramm őshonos, méretes pisztrángot telepített a Zala folyóba a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége.

Megint megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen

2010.05.02

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen, alig néhány héttel a helyreállítása után; a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről - tájékoztatta Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap az MTI-t.

Zala megyében bontani kezdte az autópálya melletti utat az M7-es egyik alvállalkozója

2010.04.28

Nem sokkal szerda reggel nyolc óra előtt, Zalakomár közelében bontatni kezdte az autópálya melletti egyik mezőgazdasági feltáró utat az M7-es építésének egyik alvállalkozója, mert nem fizették ki a munkáját.

Működési hitel nélkül zárta a múlt évet Zalaegerszeg

2010.04.23

A költségvetés eredeti tervezete ellenére működési hitel nélkül gazdálkodott 2009-ben Zalaegerszeg önkormányzata - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere, az előző napi közgyűlésen elfogadott tavalyi zárszámadást ismertetve.

Szállodai fejlesztések Zala megyében

2010.04.20

Összesen öt szálláshely felújítására, bővítésére illetve építésére nyertek támogatást zalai pályázók, akik Hévízen, Zalakaroson, Lentiben és Zalaszentgróton indítanak fejlesztéseket - hangzott el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Hévízen tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Calici vírus miatt részleges látogatási tilalom Zalaegerszegen

2010.04.08

Részleges látogatási tilalom lépett életbe a Zala Megyei Kórház két osztályán calicivírus- fertőzés miatt - tájékoztatta a zalaegerszegi intézmény főigazgatója csütörtökön az MTI-t.

Megrongálták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen

2010.04.06

Megrongálták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen, a talapzaton álló oszlopot pedig ledöntötték - tájékoztatta Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke kedden az MTI-t.

Több mint ötmillió forintnyi csempészcigarettát találtak Zalában

2010.06.23

Tekenye és Mosonudvar: az őszi szavazáson két új település születik Zala és Győr megyében

2010.06.19

Vizsgálat indult egy Zala megyei pszichiátriai otthon igazgatónője ellen

2010.06.14

Még ezen a héten szeretnék lezárni a Zala Megyei Önkormányzatnál azt a vizsgálatot, amely a bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézetének igazgatója ellen indult, aki egy bejelentés szerint gondozottakkal újíttatta fel budapesti lakását - tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke hétfőn az MTI-t.

Meghalt egy személygépkocsinak ütköző motorkerékpáros a 76-os főúton

2010.06.13

A zalaszántói sztúpa (fotósorozat)

2010.05.30

Ezekben a napokban emlékeztek a buddhisták Buddha születésére, megvilágosodására és a nirvánába távozására emlékeznek a buddhisták világszerte. Czika László fotói.

Megnyílt a zalakarosi fürdő új fogadóépülete

2010.05.12

Virágba borult a zalaegerszegi Azáleás-völgy

2010.05.11

A változatos, tagolt domborzat mozgalmas és izgalmas kirándulóhely.

Zala megyében áprilisban jelentősen csökkent a munkanélküliség

2010.05.07

Tűzőrség indult Zalakaroson

2010.05.04

Önkormányzati forrásból létesült tűzőrség Zalakaroson; a szertárat és a laktanyát a megyei tűzoltónapon kedden avatták fel és helyezték hivatalosan is üzembe.

Kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban

2010.04.28

Csaknem ötmilliárd forintos beruházással kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban, ahol az eddig egymástól távoli két telephely aktív ellátását is egy helyre költöztetik - jelentette be sajtótájékoztatón szerdán az intézmény főigazgatója és a fenntartó megyei önkormányzat elnöke. Csidei Irén főigazgató elmondta: több mint tíz éve nem történt akkor léptékű fejlesztés, mint ami még az idén elkezdődik, és várhatóan 2012-re fejeződik be. A struktúraváltást szolgáló, uniós forrásokat felhasználó sikeres pályázat eredményeként nemcsak a kardiológiai ellátás kerül be a központi tömbbe, de a pózvai külső kórházból a pulmonológiát, az onkológiát és a szemészetet is ide helyezik át - sorolta. Az összevonások révén jelentősen javulhatnak a betegellátás körülményei, s ezzel együtt a kórház szakmai színvonala is. Fejlesztik a központi sterilizálót, a műtőt, továbbá egységes intenzív ellátó központot alakítanak ki. Új sürgősségi osztály épül, s mindehhez egységes betegirányító informatikai rendszer kialakítása is társul - részletezte az intézmény vezetője. Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a nagyszabású egészségügyi beruházáshoz kiírt pályázat elbírálása csaknem egy évet késett, de végül csaknem 4,3 milliárd forintos támogatást nyert el a kórház. Ehhez a fenntartó önkormányzat további 500 millió forint önrészt vállalt a pályázat során, amellyel a régóta várt modernizáció elkezdődhet Zalaegerszegen. Hozzátette, hogy a teljes beruházásból mintegy hárommilliárd forint jut az építkezésre, és nagyjából egymilliárd a műszer- és eszközbeszerzésre. Halász Gabriella, a megyei önkormányzat egészségügyi és szociális osztályának vezetője arról számolt be, hogy a nagy forgalmú tüdőgondozó és allergológia pózvai telephelyről való beköltözésével a külső kórháznak a krónikus ápolás és rehabilitációs ellátás lesz a profilja.  

Nem egyszerű a zalaegerszegi AquaCity helyzete, de fejlesztik

2010.04.27

A korábbi üzemeltető a veszteségek miatt visszaadta a városnak a létesítményt.

Elkészült a zalakarosi "fürdő pláza" új fogadóépülete

2010.04.20

A tervek szerint májustól már a vendégek is igénybe vehetik a zalakarosi Gránit gyógyfürdő most elkészült új, négyszintes fogadóépületét.

Újabb osztályokra terjesztették ki a látogatási tilalmat Zalaegerszegen

2010.04.12

 Az eddigi kettő után további négy osztályra terjesztették ki hétfőn a részleges látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban a hányással, hasmenéssel járó vírusfertőzéses esetek gyarapodása miatt - tájékoztatta a zalaegerszegi intézmény főigazgatója az MTI-t.

Olasz varroda épül Zalaegerszegen

2010.04.07

Közel 60 főt foglalkoztató varrodát épít a százszázalékos olasz tulajdonú DF Sport Ruházati Kft. Zalaegerszegen; a biciklisruházatot gyártó üzem alapkövét szerdán helyezték el a Déli Ipari Parkban.

Épül a fatemplom Magyarföldön, az Őrségben

2010.03.31

Állványerdő borítja a Zala megyei Magyarföldön épülő fatemplomot.