Dinoszaurusz park nyílott a Zala megyei Reziben

2014.05.01. 20:26

Május 1-től fogad látogatókat Magyarország első, élethű dinoszauruszokat bemutató parkja a Zala megyei Reziben. 4 ezer forint a belépő.

    A 2,3 hektáros területen kialakított Dino- és Kalandparkban tucatnyi, az eredetivel azonos nagyságú dinoszauruszt láthatnak a látogatók. Az őshüllők mozgatják a végtagjaikat, a fejüket, pislognak és hangot is adnak. A látványosságot mintegy 200 millió forintos beruházással hozta létre a magyar tulajdonosok kezében lévő Rezi Park Kft. - mondta el az MTI-nek a helyszínen a társaság ügyvezetője.

Dinopark, Rezi


   Báró Ferenc hozzátette: a dinoszauruszokat Kínában gyártották, ugyanaz a cég készítette a mozgó őshüllőket, amelyik a Jurassic Park-filmek számára gyártotta az abban látott állatokat.

Magyarországon ez az első ilyen park, de a környező országokban is csak néhány helyen található hasonló létesítmény, amelynek elemeit hajóval, konténerekben szállították Európába és a gyár két szakembere szerelte őket össze a helyszínen.


    A település határában található parkban a dinoszauruszok mellett felnőtteknek is szánt kötélpálya, vizes szörfszimulátor, csónakázó medencék és mászóknak felállított sziklatorony is áll. A parkot azonban szeretnék továbbfejleszteni, a most legnagyobb, hét méter magas Brachioszaurusz mellett jövőre egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllővel is gyarapodik a látnivalók sora.

Dinopark, Rezi


    Az ügyvezető elárulta: a térségben élő magyar vendégekre, a környékre látogató hazai turistákra és a külföldi vendégekre egyaránt számítanak látogatóként. Reményeik szerint évente legalább 20 ezer vendég keresi fel az egész évben üzemelő Balaton-felvidéki látványosságot, ahol jelenleg 25 embert foglalkoztatnak.

Belépőjegyek árak:

Belépőjegy: 4000 Ft/fő

A 2 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Családi kedvezmények:

2 felnőtt és 1 gyermek esetén: 11 000 Ft/család

2 felnőtt és 2 gyermek esetén: 14 000 Ft/család

2 felnőtt és 3 gyermek esetén: 17 000 Ft/család

további gyermekjegy: 3000 Ft/fő

További kevdezmények és részletek a park weboldalán.

.