Twitter és Facebook nélküli húsvéti böjtölést tanácsol egy olasz pap

2012.02.26. 16:12

A számítógéptől való önmegtartóztatást szorgalmazza a húsvéti böjt heteiben egy toszkánai plébános, aki ezt Facebook-profilján is közölte.

Nemcsak a húsról lehet lemondani a húsvétot megelőző nagyböjt időszakában, néhány órára interneten is böjtölhetünk a Twitter és a Facebook használata nélkül - intette híveit Massimiliano Gori atya, a Firenze közeli San Casciano Val di Pesa plébánosa. Az olasz sajtójelentések szerint Gori atya röplapokon hirdette a hozzá tartozó hatezres közösség tagjai között a technológiai böjtöt. Elsősorban a templomát látogató fiataloktól kérte, hogy húsvétra készülve próbálják meg csökkenteni a számítógépnek szentelt időt.

Hangsúlyozta, hogy nem ellenzi az internetet, amelyet a gondviselés adományának tart, de egy kis lemondás néha nem árt. "Már az is eredmény, ha sikerül elérni, hogy a fiatalok néhány órára felálljanak a computertől és helyette körbenézzenek a valódi világban személyes kapcsolatokat teremtve" - nyilatkozta Gori atya az újságoknak. Hozzátette, aki csatlakozni akar az internetes böjthöz a Collegiata di San Casciano templom Facebook oldalán jelentkezhet.
 

.