Hirdetés

Új térinformatikai rendszert helyeztek üzembe Vas megyében

2011.08.17. 14:53

A turisztikai információs alrendszer összegyűjti az egyes Vas megyei településekhez köthető idegenforgalmi attrakciókat, információkat.

Hirdetés

A Vas megyei Önkormányzat és a Burgenlandi Tartományi Hivatal közreműködésével uniós pénzből újult meg az a mintegy tíz éve működő térinformatikai rendszer, amely a katasztrófavédelmi, erdészeti és turisztikai szakemberek mellett a lakosság számára is betekintést nyújthat az adatbázisokba.

A projektet Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Thomas Perlaky, a Burgenlandi Tartományi Hivatal Területfejlesztési és Lakástámogatási Osztályának vezetője és Thomas Zalka, a Burgenlandi Tartományi Hivatal térinformatikai referense mutatta be a sajtó nyilvánossága előtt.

A rendszer határon átnyúló egyesített adatbázist tartalmaz egyelőre a határmenti településekre koncentrálva meggyorsítva ezzel az információhoz jutást.

 

Betekintést nyújt a rendezési tervekbe, láthatóak az utcatérképek, de tematikus térképeket is lekérhetünk, például turisztikai célból is.

A rendszerben cím vagy helyrajzi szám alapján kereshetünk, de lehetőség van távolság és területmérésre is.

A Vas megye egész területét lefedő ortofotó adatbázis 25 cm-es terepi felbontással rendelkezik.

A turisztikai információs alrendszer összegyűjti az egyes Vas megyei településekhez köthető idegenforgalmi attrakciókat, információkat és várhatóan a rendszer egyik legkedveltebb tematikus blokkjává válik majd.

Beruházók, vállalkozók számra nyújt információt az ipari ingatlan alrendszer, mely a gazdaság-fejlesztési elképzeléseket szolgálja ki és képes olyan listákat készíteni, amely egy adott kistérségben elérhető bérelhető, vagy megvásárolható ingatlanokról ad tájékoztatást.

A projekt mintegy 446 ezer euro összköltséggel valósult meg, melyből 378 ezret az Európai Unió biztosított.