Újabb turistaattrakció Bécsben: szagos időutazás a belvárosi utcák alatt

2012.06.13. 11:09

Hatvan perc alatt kétezer év történelmét élhetik át az érdeklődők.

Új attrakcióval, 5D-s időutazással gazdagodott az osztrák főváros turisztikai kínálata. A Time Travel Vienna keretében hatvan perc alatt kétezer év történelmét élhetik át az érdeklődők, miközben a saját bőrükön tapasztalják meg a középkori Bécset, a bálok hangulatát vagy a 2. világháborút.

Június eleje óta Ausztriában egyedülálló turistaattrakció várja a Bécsbe látogatókat: kétezer évet felölelő időutazás 5D mozival, a legmodernebb fény- és hangtechnikával, robotokkal és az élményt hitelessé tevő szaghatásokkal.

Az időutazás helyszíne a Michaelerkirchéhez tartozó szalvatoriánus kolostor pincerendszere, ahol négyezer múmia közvetlen szomszédságában tapasztalhatják meg az érdeklődők az osztrák főváros történelmét.

Időutazás Bécsben

A hét termen át tartó Time Travel Vienna idegenvezetője egy szerzetes, aki először is Bécs történelmének mérföldköveibe avatja be a látogatókat. Az időutazás Krisztus előtt 200-ban, a római kori Bécsben, Vindobonában kezdődik, ahol Marcus Aurelius az utolsó éveit töltötte. Miután az időutazók részt vettek a császár temetési szertartásán, egy patkányinvázióval kísért pestisjárvány közepébe csöppennek, amit csatajelenetek követnek Bécs 1683-as török ostromából.

A második teremben a birodalmi Bécs áll a középpontban: a Sisiről, Ferenc Józsefről, Mária Teréziáról és Maximilian császárról mintázott viaszfigurák vicces társalgásából a résztvevők a Habsburg-család történetéről és a császári mindennapokról tudhatnak meg érdekes információkat.

Időutazás  Bécsben

A következő téma Bécs zenei élete és a bálok világa, amelyet a háború évei szakítanak meg. Az időutazók egy valódi légvédelmi bunkerben élhetik át Ausztria 1938-as Anschluss-ját, Németországhoz való csatolását, valamint egy légi riadót.

Levezetésként a látogatók egy virtuális hintóban ülve hajtathatnak el Bécs nevezetességei – a Hofburg, a Heldenplatz, a Staatsoper vagy a Prater – mellett, illetve felett.

A bemutatók hétpercenként kezdődnek 32 résztvevővel, így naponta 2400 látogató vehet részt az időutazáson.

A show-k németül zajlanak, de további tíz nyelven lehet audioguide-okat is bérelni.

Részletes információ: www.timetravel-vienna.at

Fotók: Time Travel

.