Útzárak és alkoholtilalom a katasztrófa által érintett térségben

2010.10.10. 16:13

A rendőrség utakat zárt le a katasztrófa által érintett térségben a mentési és gátépítési munkálatok zavartalanságának biztosítása érdekében - tájékoztatta a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint útlezárás van érvényben Devecser és Somlóvásárhely településeknél, az Ajka-Padragkút, Ajka-Tósok, Nyirád-Halimba, Somlóvásárhely-Devecser útvonalakon, illetve a 7315-7317-es utak kereszteződéseinél. Kolontárra továbbra is csak a hatóságok, valamint a kármentesítést, gátépítést végzők mehetnek be. A Devecserbe való bejutást rendőrök ellenőrzik, csak az ott élőket és a hozzátartozókat, illetve a menetrend szerinti buszokat és a kárelhárításban résztvevőket engedik be.

Továbbra is érvényben van Kolontáron és Devecserben a bizottság által pénteken elrendelt alkoholtilalom. A két önkormányzat határozata értelmében szeszesitalokat sem árusítani, sem közterületen fogyasztani nem lehet.

A kitelepített helyi lakosok naponta kétszer térhetnek vissza a háziállatok megetetése céljából. A falut 24 ember a hatósági felszólítás ellenére sem hagyta el, ők saját felelősségükre otthon maradtak.

.