Hirdetés

10 éves a Holdfény Liget, Vas megye legnagyobb kalandparkja

2016.07.01. 20:20

Nagyszabású születésnap minden korosztály számára.

Hirdetés

Gyöngyösfaluban, Szombathelytől alig 10 kilométerre található a július 9-én, szombaton születésnapját ünneplő Holdfény Liget, az Alpokalja kalandparkja. Egész napos programokkal várunk kicsiket és nagyokat.

A kalandpark 2006-ban még egy kisebb területen kezdte meg működését, abban az évben indult el első ízben a Tipicamp, indiántáborunk. 2007-től egyre több játékkal és sportszolgáltatással bővült a kalandpark repertoárja.

A park legnagyobb látogatottságú játéka a drótkötélpálya. Magyarország egyik legnagyobb erdei drótkötélpályáján 2450 m hosszan lehet legyőzni minden félelmünket és bátorságpróbára indulni 1-12 m magasságban. A fák lombkoronáján 175 különböző játék várja a látogatókat. A kicsikre is gondoltunk, már 3 éves kortól ügyeskedhetnek a Katica vagy Póni pályákon szülői segítséggel. A nagyobb gyermekek számukra megfelelő kihívású pályákon tehetik próbára magukat, a felnőttek pedig akár 10 méteres magasságban is egyensúlyozhatnak a fekete pályán egy bambuszrúddal, egy szál drótkötélen sétálva.

A kalandparkban ezen kívül egy szűknyomtávú erdei kisvasút is várja a vendégeket, mely a gyerkőcök kedvence. A szolgáltatások közül nagy élményt nyújt a kenuzás a Gyöngyös patakon (ehhez előzetes bejelentkezés szükséges), az íjászat, a 150 köbcentis erdei quad, a 18 méter magas mászófal és gumifal vagy a ládatorony építés. Egyik legújabb fejlesztésünk az Indián 7-próba, ahol bárki „rézbőrűvé” változhat egy fél órácskára. Tomahawk-al dobhatunk célba, íjászkodhatunk, lasszózhatunk vagy horgászhatunk is - akár verseny keretében - társainkkal.

A kisebbek nyári kedvence a vízi buborék, melyben a tavon egyensúlyozhatnak a felfújt gömbben ugrálva. A legkisebbeket ezen kívül játszótér, focipálya, mezítlábas élményösvény és a gyermeknapon felavatott Manósétány várja. Az erdei tanösvény a helyi élővilágba, állati lábnyomok ismeretébe is betekintést nyújt, de kipróbálhatjuk azt is, mekkorát ugrunk egy verébhez vagy egy őzhöz képest.

A Peron kávézóban, a kisvasút megállója mellett fatüzelésű kemencében sült pizzát, langallót, ínycsiklandó Semiramis kávékat fogyaszthatnak vendégeink.

Július 9., szombat, 10:00-19:00 – 10 éves a Holdfény Liget, egész napos programok

Bohócdoktorok, lufiállatok, Bajnokok Ligete (BL) – hagyományteremtő focikupa, szerencsekerék, termelői piac. Este amatőr zenekarok bemutatkozási lehetősége és ünnepi torta felvágása. Várunk mindenkit sok meglepetéssel és sok szeretettel Gyöngyösfaluban a Liget 10. születésnapján.

Holdfény Liget

9723 Gyöngyösfalu, Liget utca 1.

www.holdfenyliget.hu

Fotó: Hornyák Emőke