Egy jó ruha minden igazi nőnek kell

2016.11.28. 13:04

Egy különleges alkalmakra felvehető ruha minden igazi nőnek jár - és az a jó hír, hogy minden nő igazi nő, ez megkérdőjelezhetetlen.

A hétköznapokon szívesen bújunk farmerbe és lazább holmikba, de vannak események, amiken ragyogni kell.

Ha van egy szuper ruhánk, akkor bármikor nőiesek lehetünk, ha ahhoz van kedvünk, és pár kiegészítővel alkalmivá tehetjük öltözékünket.

Élethosszig tartó befektetés egy klasszikus karkötő, vagy fülbevaló, netán retikül - se kinőni, se kihízni, se elkoptatni nem fogjuk tudni. A divatból sem megy ki soha az, ami igazán szép. Ha pedig bárki megjegyzést tesz arra, hogy a múltkor is ezzel látott bennünket, csak mondjuk azt, hogy családi örökség.

Tippek teltebbeknek

Ha teltek vagyunk, akkor érdemes pár jótanácsot figyelembe venni, hogy a legjobb formánkban jelenjünk meg. A duciknak szóló webáruházakban egész biztosan olyan darabokat találunk, amiket nekünk válogattak össze.

Feltehetően vannak előnyös testtájaink - akik az átlaghoz képest plusz kilókkal rendelkeznek, azoknak ez a terület a kebel és dekoltázs. Ezt a részt bátran hangsúlyozzuk, a kivágott darabokat nekünk találták ki, de azért ne essünk ki a ruhánkból.

Mindig hatásosabb utalni valamire, amivel rendelkezünk, de csak a kiválasztottaknak mutatjuk meg, mint közszemlére tárni.

Lehet trükkös megoldás is mellrészen a ruhánkon, ez is az előnyös oldalunkról mutat meg minket, és azokról a testtájainkról, amiket kevésbé tökéletesnek tartunk, elterelődik a figyelem.

A mély dekoltázs nem felel meg minden alkalomra, bármilyen hivatalosabb rendezvényen hanyagolnunk kell a “megmutatós” ruhánkat, esetleg egy szép, nagyméretű kendővel felvenni. Ha szeretjük megcsillogtatni bájainkat időnként, jobb, ha van több alkalmi ruhánk.

A sztrecs ruha nincs tiltólistán

A testhezálló ruha azoknak való, akik vagy nagyon elégedettek magukkal, és szívesen hangsúlyozzák adottságaikat, vagy homokóra-alkatúak, azaz középtájt karcsúak, és a teltebb részek jól elosztva helyezkednek el rajtuk.

Ha testhez tapadó a ruhánk, akkor a csilogó anyagok kevésbé ajánlottak, mivel teltebbnek mutatnak - a hatvanas évek op art korszakának űr-ruhái, amelyeket Twiggy alkatú lányokra adtak a divatfotókon, általában fémesen ragyogtak.

Csak csajosan!

Vannak olyan ruha fazonok, amiket a plus size alkatúak jobb, ha kerülnek. Talán meglepő, hogy a bő, lebernyeg szerű darabok egyáltalán nem előnyösek, cseppet sem érvényesül ezekre a gyakran hangsúlyozott “ápol és eltakar” szlogen, inkább azt mondhatnánk ehelyett, “nagyra növeszt”.

A kismamaruha fazonú darabok, amelyek nem szűkítettek a mellrész alatt, nem eldugják a pocakot, hanem kihangsúlyozzák.

Nőiesebb sziluettet ad, ha ezek helyett testhez álló a ruhánk, és övet viselünk, ami rendezett, szép megjelenést biztosít. Ugyanezt a hatást erősíti egy szép cipő - részesítsük szoknyához előnyben a magassarkút!

Minél több nőies elem - tűsarkú, klasszikus fazonok, ékszerek - és minél kevesebb elrejtő megoldás segíthet a vágyott célt elérni.

A földig érő és az oversize ruhák csak a vékony lányokon érvényesülnek, ha valaki plus size méretű, az a térdig érő darabokra szavazzon. A mini is abszolút megengedett, ha szívesen mutatjuk meg a lábunkat. 

.