Erre figyeljen, ha külföldi webshopban vásárol!

2016.11.20. 10:38

Egyre többet költenek a magyarok a webáruházakban.

Átlagosan 30 ezer forintot költenek majd az idén a magyarok a webshopokban a szakértők szerint.

Ez a költés 10 százalékkal több lehet, mint tavaly. Egyre többen bíznak az internetes kiszállításban. Mayer Erika internetes szakjogász az M1 Ma reggel című műsorában elmondta:


Az online vásárlásnál egy kicsit hátrányos helyzetben van a vevő, hiszen nem tudja megpróbálni a terméket, megfogni, illetve nem tud informálódni a kereskedőről, éppen ezért kiemelt védelemben kell részesíteni.



A vevő elállhat a vásárlástól az áru átvételétől számított 14 napig minden különösebb indok nélkül. Az elállási szándékot be kell jelenteni a kereskedőnek, ehhez valamilyen űrlapot, formanyomtatványt kell biztosítani a vásárló részére.

A magyar webes kereskedők többsége jogszabálykövető, nem szokott komoly probléma lenni velük – mondta a jogász, ellenben a külföldi webshopokkal nagyobb gondok szoktak lenni.

Hangzatos hirdetések, 30 napos pénzvisszafizetési garancia ösztönzi a weboldalra látogatót vásárlásra, de nagyon oda kell figyelni, hogy valós kapcsolattartási adatok vannak-e megadva a portálon, kiírták-e a székhelyet, a cég nevét, a nyilvántartásba vételi számát.

 

.