Hirdetés

Elkészült Vas megye legújabb turisztikai koncepciója

2014.09.11. 17:52

Több mint egy új koncepció, ez a projekt egész Vas megye arculatát meghatározza, felfrissíti és kulturálisan feltölti - hangzott el.

Hirdetés

A Vas megyei közgyűlés folyamatosan többféle nemzetközi programban vesz részt. Ezen programok sorába tartozik a FUTURA nevű projekt is, melynek koncepcióját ma délelőtt mutatták be a Megyeházán megtartott sajtótájékoztatón.

A FUTURA programot 2012-ben indították útjára a szlovén-magyar együttműködés keretein belül – kezdte a sajtótájékoztatót Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke.

A projekt összköltsége 500 ezer euró, amelyből 300 ezer eurót Vas megyére, és a Vas megyei közgyűlés feladatkörébe eső szervezési- és programellátási munkákra fordítottak.

Az elnök szerint a legnagyobb eredmény, amelyet sikerült a programmal elérni, hogy Vas megyében egységbe tömörültek a turisztikai desztinációk menedzsmentjei.

Mindemellett fontos, hogy túltekintsünk az országhatárokon és a Pannon térséget egyetlen nagy, együttműködő közegként kezeljük, ide értve a szlovéniai, a burgenlandi, s talán még a szlovák partnereket is - hangzott el.

Balogh Károly, a A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  főtitkára a program által megvalósuló, az országban egyedülálló egyedülálló politikai partnerséget és szakmai együttműködést hangsúlyozta.

Horváth Melinda projektmenedzser szerint  mindez több mint egy új koncepció, ez a projekt egész Vas megye arculatát meghatározza, felfrissíti és kulturálisan feltölti.

Erre példa a virtuális tárlatvezető rendszer. Ennek mobil változatát is már próbálgatják, s először Kőszegen mutatják majd be. Ennek lényege, hogy a modern eszközökkel, elsősorban a mobiltelefonok segítségével csábítsák be a fiatalokat és turistákat a múzeumokba. Ugyanis a tervek szerint ezentúl elég lesz a mobiltelefont odatartani egy műtárgy elé, s máris megjelenik minden információ a készüléken.

Végül a sajtótájékoztató Kovács Ferenc gondolataival zárult aki kifejtette, hogy a legfőbb cél a Vas megyei értékek együttes bemutatása, az itt élő népek (németek, svábok, szlovének) kultúrájának megőrzése és a közös gondolkodás, hogy a megye komfortérzetét továbbra is biztosíthassák és erősíthessék.

.