A nyugat-magyarországi kereskedők problémáiból kiindulva igyekeznek törvénymódosítást elérni.

A Nyugat-Dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamarai Szövetség tagjainak (Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák) Kereskedelmi Tagozati képviselői fórumot tartottak Győrben - közölte lapunkkal Pesthy Zsuzsa, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarakommunikációs munkatársa.

A fórumon azokat a problémákat vitatták meg, amelyek a kereskedő vállalkozásaik számára napjainkban komoly horderővel bírnak.

A kamarák érdekvédelmi szerepéből adódóan a résztvevők úgy döntöttek, hogy a Nyugat-Dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamarai Szövetség nevében az alábbi javaslatokat, kezdeményezéseket megküldik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, hogy azokat a köztestület terjessze a törvényalkotók elé, kérve, hogy a parlamenti bizottsági munka során, valamint a törvények módosításakor, annak megszavazásakor véleményüket a döntéshozók vegyék figyelembe.

• Segítő családtag intézményének visszaállításának kezdeményezése a mikro- és kisvállalkozások támogatása érdekében (egyszeri bejelentési, regisztrációs kötelezettséggel)

• Online és PC-pénztárgépek évenkénti kötelező adatkimentésének, szervízelésének megszüntetése, az adatforgalmazási díj eltörlése

• A pénztárgép. forgalmazók kötelezése térítés mentesen, szankció mellett a már forgalomba lévő online pénztárgépek szoftverfrissítésére az új jogszabályoknak megfelelően

• Nevesített pénztárgép bevezetésének támogatása

• Átalányadózási formában adózó vállalkozásoknál a szakképzés támogatási formájának kialakítása

A felsorolt javaslatok megoldása esetén a kereskedelmi tevékenységet folytató mikro és kisvállalkozások jelentős anyagi tehertől szabadulnának meg. Ezen költségek kigazdálkodása többek működését veszélyezteti.

.