Hirdetés

Vas megyei lány lett a balatonfüredi Anna-bál szépe

2010.07.25. 19:00

Kocsis Korinna a párjától kapta születésnapi ajándékként az Anna-báli belépőt.

Hirdetés

Kocsis Korinna

Kocsis Korinna 19 éves jákfai (Vas megye) kozmetikustanuló, az idei Anna-bál szépségkirálynője négyesfogattal, huszárbandérium kíséretében indult sétakocsikázásra vasárnap délelőtt Balatonfüreden; a bálkirálynő Bóka Istvánnak, a város polgármesterének a társaságban ült a hintóra.

Sétakocsikázásra vitték a bálkirálynő udvarhölgyeit is; Borkai Petra 17 éves győri diáklány, első udvarhölgy és Piedl Anna, 19 éves balatonalmádi egyetemista, második udvarhölgy, Kiszely Pálnak, Füred alpolgármesterének a társaságában indult hintós városnézésre.

A szépségeket az esős, szeles idő ellenére is több százas nézősereg fogadta és tapsolta meg a móló bejáratánál lévő Kisfaludy Színpadon, amerre pedig a hintók elhaladtak az üdülővendégek és helyi lakosok tapsoltak éljeneztek, a forgalom pedig leállt, s az autósok dudaszóval üdvözölték a lányokat.

Kocsis Korrina
Kocsis Korina egy szombathelyi szépségversenyen 2008-ban
(Fotó: Harlequin)

Kocsis Korinna vasárnap az MTI-nek elmondta: a párjától kapta születésnapi ajándékként az Anna-báli belépőt, s gyermekkori álma vált ezzel valóra. Fantasztikusan érezte magát, a győzelem pedig nagy boldogsággal töltötte el - mondta, megjegyezve ugyanakkor, hogy nem először élt át ilyen élményt. Kocsis Korinna 2009-ben elnyerte a Miss World Hungary címet - ő lett a közönségdíjas is - az egyik kereskedelmi televízió Királynő elnevezésű versenyén, s így tavaly a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában ő képviselhette Magyarországot a világversenyen.

A füredi bálkirálynő elmondta: jelenleg kozmetikusnak tanul ugyan, jövőre végez, ám ezután kommunikáció és média szakon szeretne még továbbtanulni Budapesten.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere - akinek a lánya az első udvarhölgy címet nyerte el, sőt sokáig vezetett is a versenyben -, az MTI-nek elmondta: nem izgult annyira, mint az 1988-as olimpián a bajnoki címet érő 10 pontos tornagyakorlata előtt, ugyanis a lánya születésnapi ajándékként kapta a báli belépőt - augusztusban lesz 18 éves -, s szórakozni hozták Füredre, nem versenyezni. Ugyanakkor rendkívül örülnek a feleségével együtt a lányuk Anna-báli sikerének - tette hozzá az egykori olimpiai bajnok, győri polgármester. Borkai Petra elmondta, hogy versenyszerűen táncol - modern táncokat és társastáncot is -, s ha majd a szakközépiskolát elvégzi, ékszerkészítő szeretne lenni.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a bált értékelő összegzőjében elmondta: rekordot döntött a részvétel, mintegy 500-an voltak az Anna-bálban, s a mulatság nagyon hangulatos volt, jól sikerül, s különösen sok szép lány jött össze. A polgármester szerint az Anna-bálon vesztesek nincsenek, valamennyi hölgy gyönyörű volt, fiatal, vidám és nyertes.